11. märts 2010

TUNNE EESTI TREENERIT: Anu Ruutu

Olen juba lapsest peale tegelenud erinevate spordialadega. Alustasin korvpalliga teises klassis aga olles seda kolm aastat mänginud, sain pildi selgeks, et ma pole piisavalt pikk ja agressiivne.

Vahetasin ala, läksin lastetsirkusesse, tolleaegse eesti joogi Enn Loo juurde, kes meid siis järgmised neli aastat keeras sõlme ja tegi üldse igasuguseid muid trikke, mida hästi painduvate lastega teha annab. Sealt on mul jäänud ka spagaat igast asendist tänaseni ja muud joogaalased teadmised-harjutused. Edasi seitsmendast klassist alates hakkasin tantsima kunagi väga popis tantsutrupis ”Mainori tantsutüdrukud”, mida juhendasid Ester Hellerma ja Kadi Ruutu. Nüüd on see koht, kus kõik vaatavad Kadi perekonna nime ja minu oma ja tõstavad kulme. Ta on minu õde. Mul on neid kokku neli.

Eks ma siis tantsisin ja see meeldib mulle ilmselt elu lõpuni, teen seda siiani, kui võimalus avaneb. Laval olen samuti käinud kümneid aastaid, nii laevadel kui Viru varietees.

Lõpetasin keskkooli ja läksin ülikooli, õppisin äri, majandust ja marketingi EBSis ja selle kõrvalt tegin alati ka trenni ja trenne teistele. Lisaks tegin Fitness Academy of Finlandi aeroobika – ja jõusaalitreenerite paberid, et saaksin olla professionaalsem treener. Siis ju polnud selliseid võimalusi, kui praegu. Aga koolitused olid head ja koolitajatele nagu Gert Koovit, Tarmo Tiits, Tiina-Mai Ott, Kaisa Marran jt. kellele tuleb teha sügav kummardus.

Treeneritööd olen teinud teise tööna kohe pikka aega aga hetkel teen seda põhitööna ja seda just sellepärast, et selline raske majanduslik olukord teeb vahel ise korrektuure meie olmes ning peale teise lapsega kodusolemist uuesti tööle polnudki enam kuskile minna. Aga õnneks oli mul üks professioon veel – treener. Nüüd olen siis nn. täiskohaga treener aeroobikasaalis, jõusaali jõuan vahel harva, kuigi mulle endale jõusaal meeldib väga.

Mul on olnud ka mitmeid tantsutüdrukuid Semoleni tansu – ja moestuudios, kes nüüdseks on juba tublid tantsijad, modellid ja üliõpilased.

Lühidalt siis Anu on üks tantsufriik, kes teeb trenne ja kasvatab lapsi ja koeri, käib hetkel ülikoolis kunstiteaduste magistratuuris oma maailmapilti laiendamas ning on õnnelik, et tema teele on sattunud nii lahedad ja targad inimesed, kelle käest on olnud alati midagi õppida.

Autor: Fitness.ee