29. juuli 2010

Kõige tugevamad loomad…I osa

10. Grizzly karu

Peetakse tugevaimaks mägedes elutsevaks loomaks, Grizzly´d suudavad tõsta 0.8 x oma keharaskust. Suurimad karud kaaluvad isegi kuni 700 kg, seega suudavad nad tõsta 550 – 560 kg – st raskust.

9. Rannakarbid

Need olendid suudavad kinni hoida midagi sellist, mis on 2 x nii raske, kui nad ise. Võtteks aluseks karpide enda massi ja suuruse on nad väga tugevad.

8. Anakonda

Suudab surnuks kägistada sama raske elusolendi kui ise kaalub. Anakondad võivad ise kaaluda isegi kuni 250 kg.

7. Härg

Härjad suudavad tõmmata ja kanda raskust, mis on 1.5 x nende oma keharaskusest, nad suudavad sellist raskust tõmmata isegi krobelisel ja konarlikul pinnasel. Suurimad härjad kaaluvad kuni 600 kg ja nad suudavad tõmmata 900 kg – st raskust. Saavad hakkama umbes kolmeteistkümne täiskasvanud inimsega.

6. Tiiger

Tiigrid suudavad 10 – 12 jalga (ümmarguselt 3 – 4 meetrit) vedada kahekordse oma kaaluga asju. Suurimad tiigrid kaaluvad kuni 270 – 275 kg, seega suudavad nad lohistada ca. 550 kg – st raskust.

5. Kotkas

Kotkad on tugevaimad lendavad linnud. Nad suudavad lennates kanda raskust, mis on 4 x suurem nende enda keharaskusest.

4. Gorilla

Gorillad suudavad tõsta 10 kordset oma keharaskust. Suurimad isendid kaaluvad 200 kg, seega suudavad nad tõsta isegi kuni 2 tonni. Keskmiselt suudaks suur tugev gorilla tõsta üles umbes 30 täiskasvanud inimest.

3. Lehelõikajad sipelgad

Nad suudavad tõsta asju, mis on 50 x nende oma kehakaalust. Suudate ette kujutada inimest, kes suudab tõsta sõiduautot?

2. Elevant

Elevandid on tugevaimad imetajad. Nende enda kaal on ca. 4.5 – 5.5 tonni (suurimatel isegi kuni 7000 kg) ja nad suudavad kanda isegi kuni 9 tonni, see on umbes samapalju kui 130 keskmist täiskasvanut inimest.

1. Ninasarvik põrnikas (Rhinoceros Beetle)

Nad on tugevaimad putukad, aga ühtlasi ka tugevaimad loomad üldse, arvestades nende enda kehakaalu. Nad suudavad tõsta raskust, mis on umbes 850 x nende enda keharaskusest.

Kirjutis pärineb: [url=http://scienceray.com/biology/top-10-strongest-animals-compared-to-body-weight/]http://scienceray.com/biology/top-10-strongest-animals-compared-to-body-weight/[/url]

Samal teemal ka video kokkuvõte: [url=http://www.youtube.com/watch?v=cF0WPmNk11g&feature=player_embedded]http://www.youtube.com/watch?v=cF0WPmNk11g&feature=player_embedded[/url]

Autor: Tõlkinud Janar Rückenberg