29. september 2011

Kui tunned, et on raske

”Päeva pole vennad”– Kulunud ütlus, kuid siiski mitte veel läbi kulunud, kuna vastab endiselt tõele.

Mõni päev me tunneme: ”Oh, täna mulle meeldib see, keda peeglist näen!” Kuid võib juhtuda, et juba samal õhtul oleme tujust ära, peeglist vaatab vastu pessimist ja mida kõike veel, mida meie aju on võimeline välja töötlema, loomulikult on selle isiku figuur meil kehval hetkel sobimatu, keda peeglist silmitseme.

Rasketel etappidel elus, olgu selle põhjustajaks siis stress, tujudemuutus, mingi elumuutus, võime vajada nippe, mis meie olemist parandaksid.

Enda kogemustel ning proovimiste teel olen suutnud välja sortida tegevusi, mis aitavad minul minu olemist parandada ja miks ei peaks need Sinu peal töötama!

*Muusika – Teisisõnu ka mõtete eemaleviija. Koosta oma mp3’e või telefoni muusikakaust, kuhu koonda endale just kõige meelepärasemad lood, mis oleksid ühte stiili ning ühise rütmiga. Raskel hetkel mine inimestest eemale, kui võimalik, ja pane klapid pähe, keera heli nii kõvaks, kui ise soovid ning kaota end helidemaailma.

*Uni – Mõni hetk ma tunnen end valesti. Nagu oleks vales kohas, nagu oleks midagi valesti. Kohe üldse mitte hea tunne, kuid selle vastu aitab uni. Lülitad ju lõppkokkuvõttes oma mõtted lihtsalt välja. Kasvõi pool tundi, mis on juba väga super, ning pärast ärkamist ei ole enam midagi nii valesti olnud. Oht on muidugi, et pärast und tunnen end loiuna, kuid selle vastu aitavad kaks järgmist punkti.

*Kohv / Tee – Külmal sügisilmal on kõle tunne pidev, mis mind valdab. Kui on Sinugagi nii, siis üks soe jook läheks kindlasti õigesse kohta. Soojus kehas paneb Sind mugavamalt tundma ning ergastavad joogid – kohv/roheline või siis must tee annavad lisaks soojusele ka särtsu juurde.

*Dušš – Oled loid, tunned end ebamugavalt, vajad värskust? Mine ja võta üks hea dušš. Variante on mitmeid, kuid rahunemiseks soovitan sooja või siis koguni kuuma dušši, kuid kui on vaja värskust siis enne lõpetamist karasta end ka veel külma veejoaga!
Pärast tunned end kui uue inimesena ning seal mõnuledes ehk mõtled enda olemasolevatele probleemidele häid lahendusigi.

*Vann – Just pigem rahunemiseks. Soovitan sooja vanni, palju vahtu, head muusikat ning küünlavalgust üheaegselt! Kindlasti peab olema garanteeritud, et Sul pole kusagile kiire, muidu ei suuda nautida vaid hakkad hoopis minuteid lugema. Kui kiire, siis järgi ülemist punkti!

*Spa – Võta päev vabaks ning lihtsalt kogu end kokku, maksa see raha ja mine, ole eemal. Võõrastes ruumides, võõraste nägudega ning uues keskkonnas. Lase end hellitada massööridel või mine mõnule saunades ja vannides.

*Maakodu – Tüdimus tööst, rutiinsest elust või stressirohkest võistlusettevalmistusest, mis võib laineid pea peal kokku lüüa. Kui võimalus, paki asjad ning sõida eemale – loodusesse. Hommikul mine jooksma või jalutama, tunneta värsket õhku ning mõtle linnulaulu saatel oma muredele. Võta kaasa märkmik ning pastakas ning kirjuta võimalikud lahendused üles, kui naased puhkuselt oma tavaellu, et saaksid koheselt oma ideid rakendada.

*Zennzenn – Üldtoniseeriv. Varu endale, kui rasked ning väsimushetked hakkavad korduma. Kasuta vastavalt juhendile ning saa energiat loodusest enesest!

*Šoppamine – Jah, kui Sind see aitab! Kuid eelnevalt vaata üle oma ressursid ning tee kindlaks, kui palju võid kulutada, kuid võib aidata ka niisama liikumibne poodides, viibimine võõraste keskel ja ilusate asjade vaatamine.

*Kõne lähedasele – Ja ei peagi olema lähedane. Peab olema isik, kes garanteeritult tahab sind kuulata, kellel on aega Sind kuulata ning kellele julgeksid rääkida ära kõik oma mured!

Neid nippe on kindlasti veel ja varieeruvad olenevalt stressiallikast.
Kuna Eestimaa sügis-talv-levad, 3/4 tervest aastast, on jahedad, vähese päikesega, siis on ilmselge, et vitamiinid peavad olema toidulaual olemas. Kui Sina ei võta vitamiine lisaks ja tunned end kurnatuna või väsinuna, siis mõtle, kas ei tasuks proovida üht pisimuutust terve elu muutuse nimel.

[url=http://et.wikipedia.org/wiki/Vitamiinid]Uuri lisaks…[/url]
[url=http://fitshop.fitness.ee/spetsiaal/0/readmore/106/Vita-Min%20multiple%20Sport%2060Mega/]FitShop.ee pakub: Vita-min multiple SPORT[/url]

Autor: Janika Jürgenson