30. september 2011

TUNNE EESTI TREENERIT: Ethel Otsason

Kuidas sa jõudsid treeneri ameti juurde, sinu staaž?Minu ema võttis mind aeroobikatreeningutele kaasa, kui olin 13 – 14 aastane.
Enam – vähem siis ma otsustasingi, et tahan selles valdkonnas tegutseda ja edukaks saada.
Töötan treenerina aastast 1999.

Kas treeneriks sünnitakse või saadakse?
Loomulikult saadakse. Selleks, et saada keskpäraseks treeneriks on vaja endaga palju tööd teha. Et saada väga heaks treeneriks on vaja lisaks ka ennast ületada iga päev.

Milline on sinu arvates ideaalne treener?
Ideaalseid inimesi pole olemas! Minul pole au olnud kohata.

Millega tegeled väljaspool tööaega?
Korraldan Fit Convention 2011 ideepäeva, mis toimub 8. oktoobril Tallinna Tantsuakadeemias, juhin seda projekti teist aastat, minu eelkäijad on teinud fantastilist tööd, seega teeme oma meeskonnaga kõik, et osalejad ei peaks ka sel aastal mitte milleski pettuma. Minu eesmärk on, et kõik lahkuskid Conventionilt rahulolevana, heade emotsioonidega ning tahaksid uuel aastal taas tulla.
Eelmisel aastal oli Fit Convention´il väga emotsionaalseid hetki – see sünergia, mis esinejate ja osalejate oma vahel tekkis, liigutas mind hingepöhjani – väga loodan, et see juhtub ka sel aastal!
Fit Convention päädib järgmisel päeval (9. oktoobril) Aeroobika Kuninganna valimistega Ilu Messi raames, see on üritus, kus soovitan kõigil kohal olla – nii palju ilusaid ja sportlikke naisi ei ole võimalik näha mitte ühelgi teisel Eestis toimuval üritusel.
Aeroobika Kuninganna projektijuht Katrin Väli pole juba mitu nädalat maganud, sest on 24/7 tegevuses selle nimel, et kõik , mis juhtuma hakkab oleks nauditav nii pealtvaatajatele kui ka osalejatele.

Eesmärgid tulevikuks?
Eesmärgid on seotud treenerite koolitamisega Eestis ja kui kõik õnnestub siis ka väljaspool Eestit.
Sel hooajal on E Fit Koolitustel õnnestunud Eestisse tuua väga palju erinevaid koolitusi.
On rõõm näha, et välis tipp – koolitajad näitavad üles huvi Eestis toimuva vastu.
Pean silmas just süvaõppelisi koolitusi, ideepäevade raames on tipp-treenerid Eestis juba aastaid üritustel esinenud. Loomulikult oleme realistid ja tunnistame endale, et nii energilist fitness-elu nagu Euroopa suurriikides meie koolitusmaailmas toimuma ei hakka, aga suur-suur samm on edasi astutud ja selle üle tunnen siirast rõõmu. Eesmärgistan oma tegevust ka Eesti Võimlemsiliidu aeroobikatreenerite koolitajana. See töö nõuab suurt vastutust ja ma olen väga tänulik inimestele, kes mind on usaldanud ja andnud mulle võimaluse anda edasi oma teadmisi ja oskusi teistele treeneritele.

Mida huvitavat on koolituste valdonnas lähiajal toimumas?
Juba oktoobris saabub Eestisse taas Eruroopa üks tip-treenereid ja koolitajaid Guillermo Gonzalez Vega ja novembris toimub koolitus personaaltreeneritele, mille sarnast Eestis pole varem toimunud – seega on mida oodata…

Kust leiad motivatsiooni pingutama ja energia?
Ma olen oma olemuselt pigem laisapoolsem – seega vajan ma palju energiat , et ennast motiveerida.
Positiivne on see, et ma olen väga „töökindel“, aga ma pean tegelema tegevustega millesse ma usun. Kui usk puudub, siis ka „töökindlus“ puudub, seega pole siis tulemust.

Mis on sinu halvim omadus?
Olen ebamugavalt kriitiline- nii enda kui teiste suhtes, kriitika enda suhtes annan ma endale andeks, aga kõvasti pean vaeva nägema, et olla vähem kriitiline ja rohkem tolerantsem teiste suhtes.

Kuidas sa lõõgastud/puhkad?
Elukoha vahetus on loonud mulle ideaalse keskonna pidevaks puhkuseks, põlisest linlasest on saanud inimene, kes ei kujuta elu linnas enam ettegi. Küll vaid 25 km kaugusel Tallinnast, aga juba linnapiiri seljatamine viib mind puhkerežiimile, kui kõik vajalik oleks siin olemas, siis vaevalt ma linna väga tihti satuks. Lisaks viibime elukaaslasega tihti Eestist eemal – see on küll ühtaegu väsitav, aga iga keskonna vahetus on minu puhul teretulnud.

Kelleks soovisid lapsena saada?
Pole kunagi unistanud kellekski – millekski saamisest. Ka pole mul kunagi olnud eeskujusid, kelle moodi ma olla ja elada tahaks.

Kas sul tuleb ette mõni eredaim hetk kooli kehalise kasvatuse tunnist?
No ikka – peaaegau alati võitsin ja see tunne mulle meeldis ja meeldib siiani.

Kes kehastab sinu jaoks ideaalset vormi?
Kõige ideaalsemas vormis on minu koer – Eesti hagijas Ronni, kes mind iga päev jooksutreeningule sunnib.

Millise piirkonnaga oma kehas oled sina kõige enam rahul?
„Mõistusega“

Kui saaks ajas tagasi liikuda, siis mida sa teeksid oma elus teistmoodi?
Kas just teistmoodi, küll aga oleks saanud kõike veel paremini teha.
[url=http://gallery.fitness.ee/main.php?g2_itemId=512489]Vaata ka värsket galeriid Ethelist![/url]

Autor: Fitness.ee