26. oktoober 2011

5 küsimust, millele naised vajavad vastuseid

Kas jõutreening muudab mind suureks?

Jõutreening on lihtsalt ainus viis, mille läbi on võimalik saavutada toonuses väljanägemine. Pidevalt kuulen ma naisi ütlemas: ”Aga ma ei taha saada suureks ega kogukaks”. Kallid naised, meie kehades pole loomu poolest piisavalt testosterooni, mis võimaldaks meie kehadel lihasmassi arvelt kogukaks muutuda. Juhul, kui te peaksitegi kogema soovitust suuremat lihaskasvu, kasutage pikemaid korduseid ning kergemaid raskuseid.

Antud hetkel olen ma saavutanud piisavalt jämedad käed ning seetõttu olen hakanud kasutama kergemaid raskuseid, et säilitada saavutatud massi. Olen langetanud raskust ning tõstnud korduste arvu. Enne tegin ma biitsepsitõsteid 11-kiloste hantlitega, nüüd ma kasutan 7-kiloseid hantleid ning 25-korduselisi seeriaid, samuti olen suurendanud seeriate arvu. Samas on mul siiani selja laiusest vajaka, seega seljapäeval kasutan ma suuremaid raskuseid edasi. Latiinona tunnen, et olen kohustatud omama kõrget ja ümarat tagumikku, seega kasutan ka tuharate treenimisel suuremaid raskuseid.

Jõutreening aitab naistel lisaks ideaalse keha loomisele vähendada ka osteoporoosi riski. Tegelikuses on raskustega sooritatavad harjutused ainukesed, mis tugevdavad luid ning peatavad nende hõrenemise.

Kas süsivesikud teevad mind paksusks?

Ei ole tõsi. Selleks, et rasvadest vabaneda, vajame me ka süsivesikuid. Ilma süsivesikutest saadava energiata ei suudaks me kaloreid põletada, et rasvast vabaneda. Kõik sõltub toitainete ajastusest.

Enamjaolt peaksite te tarbima komplekssüsivesikuid, mida leidub sellistes toituainetes nagu kaerahelbed, täisteraleib ja pruun riis. Üritage tarbida suurem osa süsivesikutest päeva esimeses pooles ning vähendage nende hulka, kui päev hakkab õhtusse jõudma. Te võite tarbida väikese koguse lihtsüsivesikuid koos kiiresti omastatavate valkudega kohe pärast treeningut.

Kiiresti seeditavad süsivesikud aitavad kaasa valkude omastamisele. See on vajalik, kuna pärast treeningut on teie keha glükogeenist tühjenenud. Kui te tarbite pärast treeningut ainult valku, siis teie maks muudab osa sellest valgust glükogeeniks ning lihastel jääb suur osa valkudest omastamata.

Mulle isiklikult meeldib võtta valgujoogile kõrvale viil rosinasaia, mis annab mulle 14 grammi kiiresti seeditavaid süsivesikuid ning rahuldab mu magusaisu.

Kas ma ei tohi enam alates kindlast kellaajast süüa?

Vale! Teie keha vajab enne magama minekut valke. Mõelge, kui te magate, siis teie keha on ilma toiduta umbes kaheksa tundi. Selle aja jooksul võib teie keha langeda kataboolsesse seisundisse. Teisisõnu, teie keha hakkab oma lihaskudet sööma, kui ta lülitub ümber nälgimisrežiimile.

Sellepärast on tähtis tarbida enne magamaminekut aeglaselt seeduvaid valke. Kanarind või lahja kala sobib ideaalselt. Kui te eelistate šeiki, siis tabrige kaseiini, mis on aeglaselt seeduv valgupulber.

Milliseid harjutusi peaksin ma tegema, et saada lahti kindlatest kohtadest?

Kahjuks pole sellist asja olemas. Lihtsalt on nii, et teie kehal on kindlates kohtades rasva rohkem. Kui te kaotate keharasva, siis te kaotate seda kogu kehalt ühtlaselt ning kuna mõndades kohtades on rasva rohkem, siis nendest kohtadest kaob rasv ka viimasena.

Näiteks on rasv mu reite tagakülgedel seni, kuni ma võistlusvormi jõuan. Seega, vahet pole kui mitu istessetõusu te teete, sangadest te lahti ei saa. Rasvast vabanemiseks on vaja aeroobse treeningu ning dieedi koostööd. Jõutreeningu tulemused osutuvad kasulikuks, kui te olete juba rasvast vabanenud.

Pidage meeles, pärast rasva kaotamist võib teie nahk muutuda lõdvaks, sest see on rasva kattes veninud. Kui rasv asendada lihasmassiga, muutub nahk taas pingulolevaks ning annab teile kurvikama väljanägemise. Lihtsalt rasva kaotamine ei anna teile kurvikat ja toonuses väljanägemist.

Jõutreening on ka sellepärast tähtis, sest mida rohkem lihasmassi teil on, seda rohkem kaloreid teie keha ka põletatab, et säilitada lihaskudet. Asja võti peitub täiuslikus aeroobse treeningu, jõutreeningu ja toitumise koostoimes. Kui üks neist välja jätta, ei saa tulemus ka vastav olema.

Mida peaksin ma sööma hommikuks, lõunaks ja õhtuks?

Te ei peaks sööma hommikul, lõunal ega õhtul! Tegelikult te peaksite sööma kuus korda päevas. Ainus põhjus, miks me sööme tüüpiliselt hommiku-, lõuna-, ja õhtusööki on tänu tööstusrevolutsioonile. Kui me oleks söönud kuus korda päevas, ei oleks me kunagi jõudnud tööd õigeaegselt ära teha. Kahjuks meie kehad kannatavad selle tõttu.

Inimesed olid algselt korilased-kütid ning sõid kogu päeva vältel. Iga kolme tunni tagant on tähtis süüa, et mitte lasta kehal mõelda nagu ta ei saaks enam niipea süüa ega lülituda nälgimisrežiimi.

Inimese keha on taibukas ning programmeritud varuma ükskõik mida, kui ta mõistab, et nälg on võimalik.

Kujutage ette, et teie keha on nagu väikese kütusepaagiga auto. Te saate seda täita vaid kindla osaga. Kui te üritate ettenähtust rohkem tankida, siis kütus hakkab välja ajama. Kuna paak on väike, siis te peate seda tihedamini täitma.

Kui te tarbite ühe toidukorraga kaloreid rohkem, kui te vajate, siis liigsed kalorid ladestuvad rasvaks. Seega, kui õpetada oma kehale, et ta ei pea nälgima, vaid võib rahus kaloreid põletada, peaksite te sööma väiksemaid eineid iga kolme tunni järel. Tänu sellele kiirendate ka oma ainevahetust.

Järeldus:

Naistel on vahetevahel raske mõista, et jõutreening on ideaalse keha saavutamisel tähtis. Nüüd teate, et te ei muutu liiga suureks, sest me ei ole lihtsalt füüsiliselt võimelised, seega ärge kartke raskuseid. Lisaks heale väljanägemisele suurendab jõutreening luude tihedust ning vähendab märgatavalt osteoporoosi ohtu.

Nüüd teate, et võite oma menüüsse lubada süsivesikuid, kuna need on vajalikud rasvast vabanemiseks ning valgusünteesiks.

Te ei pea alates kindlast kellaajast söömist lõpetama. Ampsake enne magamaminekut valgurikast toitu, et lihaseid ülal pidada.

Jällegi on osa naistel raske mõista, et vähem toitu ei vii vähema rasvani. Ärge olge enam näljased, sööge iga kolme tunni järel, et jätkata kütte põletamist.

Jätke meelde, lokaalset rasvapõletust ei ole olemas. Lihtsalt jätkake rasva maha lihvimist kogu kehalt ja te saavutate tõelise meistriteose. Kaasake kõik kolm koordisosa – aeroobne treening, jõutreening ja dieet.

Tegemist on tõelise proovikiviga, kuid ärge andke alla! Hoolitsege selle eest, mida külvanud olete ning lõigatav saak on sedavõrd viljakam.

[url=http://www.bodybuilding.com/fun/top-5-questions-women-need-answered-to-start-fat-loss-program.htm]Originaalartikkel SIIN.[/url]

Autor: Casandra Madero”;i:87;s:21:” Siim Kelner (tõlge)