23. detsember 2011

Talleggi soovitus: Kuidas katta kerge jõululaud

Viimastel aastatel jälgitakse aina rohkem tasakaalustatud ja tervislikku toitumist, mistõttu on väherasvaste ahjutoitude kasutamine jõululaual laiemalt levimas. Kõige populaarsemaks väherasvaseks ahjuroaks on kujunenud ahjukanad, mis on maksimaalselt mugavad valmistada ning küpsevad kiirelt. Kui soovite sel aastal oma pühadelaual kergemaid roogi ja suupisteid pakkuda, siis alltoodud näidismenüü võib olla üks võimalus seda teha.

Eelroana soovitame pakkuda maitsekaid kanasingist valmistatud [url=http://www.maitsevseiklus.blogspot.com/2010/09/singirullid.html]singirulle[/url] juustu-küüslaugu-majoneesitäidisega. Klassikalisele kanasingile vahelduseks soovitame proovida kerget ja väherasvast [url=http://www.tallegg.ee/tooted/tootegrupid/_singid/kanasink-lina-ja-seesamiseemnetega]Kanasinki lina- ja seesamiseemnetega[/url], mis on hõrgu maitsega ja annab rullidele väga kena ”täpilise” välimuse. Lisaks võib kõrvale pakkuda pisikesi [url=http://www.tallegg.ee/tooted/tootegrupid/_pasteedid/suitsukanavoie]suitsukanavõide[/url] ja/või [url=http://www.tallegg.ee/tooted/tootegrupid/_suitsuvorstid/delikatess-taissuitsuvorst-kanalihast]suitsuvorsti[/url]-värske kurgi võileivakesi.

Pearoana sobib serveerida ideaalselt pühadelauale sobivat Eesti Parimaks toiduaineks tunnistatud[url=http://www.tallegg.ee/tooted/tootegrupid/_ahjutooted/taidetud-ahjukana-ounte-ja-ploomidega] Täidetud ahjukana õunte ja ploomidega[/url], praadidest [url=http://www.tallegg.ee/tooted/tootegrupid/_ahjutooted/hork-sinkpraad-kanalihast]Hõrku sinkpraadi[/url] ning käsitööna valmistatud [url=http://www.tallegg.ee/tooted/tootegrupid/_ahjutooted/pidupaevarullid-kanalihast]Pidupäevarulle[/url]. Kes tähistab jõule väiksemas pereringis, siis soovitame proovida selle sügise uudistoodet [url=http://www.tallegg.ee/tooted/tootegrupid/_ahjutooted/parmesani-ahjufilee]Parmesani Ahjufileed[/url]. Parmesani ahjufilee on kaetud maisihelbe paneeringuga, mis aitab küpsemise ajal liha mahlasust säilitada, seega on tulemuseks väga maitsev ja kerge roog.

Pearoa kõrvale võiks serveerida kreemjat risotot (näiteks [url=http://maitsevseiklus.blogspot.com/2011/03/korvitsarisoto-peekoniga.html]kõrvitsarisotot[/url] või [url=http://maitsevseiklus.blogspot.com/2010/07/kukeseene-risoto.html]kukeseenerisotot[/url]), rohelist salatit sidrunimahla-õlikastmega. Hea valik on ka ahjuköögiviljad, aurutatud riis ja kana küpsetamisel eraldunud leemest valmistatud kaste. Loomulikult sobib kerge kana kõrvale serveerida värsket salatit köögi- ja puuviljadega ja kõrvitsasalatit.

Kui eel- ja põhiroog on olnud kergemad ja väherasvasemad, siis magusroa puhul võib natuke patustada. Soovitame jõululauale munavalgevahust valmistatud [url=http://www.maitsevseiklus.blogspot.com/search/?q=pavlova]Pavlova kooki[/url], mille täidiseks oleva vahukoore sisse võiks lisada pisut piparkoogivürtsi ja marjadena kasutada pohli või jõhvikaid. Kaunistuseks sobib peale niristada tumedat šokolaadi.

Nautige kergemaid pühi,
Signe ja Jaanika
[url=http://www.tallegg.ee/kanablogi/kuidas-valmistada-kergem-joululaud]kanaBLOGI[/url]

Autor: Tallegg kanaBLOGI