13. märts 2012

Õnnelik supernaine?!

Milline on meie ühiskonna supernaine?

Supernaine on edukas oma töös, õnnelikult abielus ja laste ema. Tal on toetavad sõbrad ja sugulased, kelle jaoks leiab alati aega. Kodu on iga päev korras, pesu triigitud, toit laual. Supernaine on ideaalfiguuris, seksikas, kannab stiilseid riideid, tasakaalukas, intelligentne, seltskondlik. Seda nimekirja võib jäädagi täiendama. Selle kõige juures on supernaisel ka piisavalt aega, et arutleda selle üle, kui õnnelik ta tegelikult on.

Tänapäeva naine peaks olema kõigi aegade õnnelikum, sest meil on palju võimalusi ja valikuid- saame valida kellega abielluda ja kas üldse. Tänapäeval saavad naised planeerida laste saamist. Otsustame millal ja kas üldse soovime järelkasvu. Meil on ilukirurgia, psühholoogid, karjäärinõustajad, stilistid….. Palju võimalusi ja erinevaid valikuid. Püüame olla järjest täiuslikumad ja täpsemalt kõike planeerida. Vahel tundub, et just nende erinevate võimaluste ja valikute virrvarris läheb elu keeruliseks. Mida rohkem on võimalusi, seda pealiskaudsemaks võivad meie otsused minna. Seda vähem tahame otsustada. Ja kui otsus tehtud, tekib küsimus – kas see oli ikka „õige“?

Mis juhtub kui ei taha ega oska teha valikuid ja järeleandmisi üheski valdkonnas ning püüame olla supernaised, vastates kõigile „normidele“. Tundub, et see pole lihtsalt võimalik arvestades, et ööpäevas on siiski vaid 24 tundi ja kuigi on ka head ajaplaneerijaid, ei ole veel leiutatud viisi kuidas ööpäeva aega juurde tekitada. Une arvelt? See on küll võimalus -kahjuks on tulemuseks üleväsimus.
Mis siis teha? Püüaks olla ideaalne koos kõigi oma eripäradega – imperfectly perfect. Langetades igapäevaselt valikuid ja olles realistid selles osas, et kõike lihtsalt ei jõua.

Millest naised tegelikult rõõmu tunnevad?

Reeboki poolt 2012 aasta alguses naiste seas läbi viidud heaolu uuringust tuli tuli välja et enamik naisi tunneb enam rõõmu heast tervisest ja lähedastega koos veedetud ajast. Uuringu tulemused näitasid, et naised leiavad rahulolu pigem lihtsatest naudingutest kui priiskavast elustiilist; puhast maja (65%), muusika kuulamist (58%) ning lillede saamist (59%) peeti kõiki rohkem rahulolu toovateks, samas kui kallite ehete saamist (39%) või pidusid (27%) hinnati vähem tähtsaks.

Me kõik oleme erinevad oma väiksemate ja suuremate unistustega. Mis ühele naisele esikohal, teisele tähtsusetu.
Tundes vähem muret asjade üle, mis tegelikult ei lähegi korda ja rohkem rõõmu hetkedest ning inimestest, kes meile tegelikult olulised on, saame olla oma elu supernaised.

Autor: Egle Eller-Nabi