30. mai 2012

TOP 5 treeningkavade artiklit: TOP 1: Kolm neli… surumise sõbrad rõõmustagem…

Fitness.ee on veebisait, mis avaldab iga päev sportlike üritusi kajastavaid uudiseid ning treeningu, tervise ja toitumisalaseid artikleid. Seniilmunud treeningkavade teemaliste artiklite TOP 5 on järgmine:

#5 – Surumine heaks ja rinnalihased suuremaks… (Autor: Janar Rückenberg)
Ilmunud 09.05 2011
Loetud kokku: 5026

Esmaspäev – Surumine lamades, lisaharjutused rinnale, triitseps, kõht
Teisipäev – Jõutõmme, seljalailihas, trapets
Kolmapäev – Puhkus
Neljapäev – Surumine lamades, õlg, biitseps, kõht
Reede – Reis, säär
Laupäev – Puhkus
Pühapäev – Puhkus
[url=http://www.fitness.ee/artikkel/1284/ilus-keha-on-vaid-oigete-valikute-kaugusel]Loe artiklit[/url]

#4 – Kõik on võimelised lõuga tõmbama… (Tõlkinud: Janar Rückenberg)
Ilmunud 29.12 2010
Loetud kokku: 5277

Tõlkijalt: tnationist väärt artikkel, kuidas lõuatõmbeid arendada ja kuidas lõuga üldse tõmbama hakata, juhul, kui te ei jõua näiteks ühtegi lõuga tõmmata. Toon teieni praktilised programmid, mis huvilist ilmselt kõige rohkem huvitavad. Üldjoontes tuleks programmid kindlasti samaks jätta. Väiksesed muudatused progresseerumises on kindlasti lubatud, näiteks kolmanda programmi korral. Seal võite proovida näiteks ka nii, et lisate igal nädalal tehtavale tööle (summaarsele mahule) 1 – 2 kordust (esimene ja kolmas päev), mitte iga kahe nädala tagant igale seeriale ühte kordust (see teeb kokku lisada korraga summaarsele mahule 4 kordust). See jäägu aga teie otsustada.
[url=http://www.fitness.ee/artikkel/1250/ilus-keha-on-vaid-oigete-valikute-kaugusel]Loe artiklit[/url]

#3 – 3, 2, 1… (Autor: Janar Rückenberg)
Ilmunud 08.07 2010
Loetud kokku: 5761

Pikalt jorutamata asun asja kallale. Artikli näol on tegemist järjekordselt minu poolt koostatud kavaga, mis sobiks tegelikult nii jõu kui massi ihalejaile, nii algajale kui harrastajale ja vahelduseks tavategemistele ka eliidile. Lähenemist koostades pidasin primaarselt silmas siiski jõunäitajate kergitamist. Milliste jõunäitajate kergitamisest käib jutt? Eks ikka kükist jõutõmbest ja lamades surumisest, seda otseselt, kuid kogenud ja asjast terviklikku pilti omav trennimees mõistab juba pikalt selgitamatagi, et kui tõusevad kolme peamise baasharjutuse jõunäitajad, siis kasvavad tegelikult kõikide harjutuste näitajad. Mis täpselt toimub? Toimub see, et kükime nädalas kolmel päeval, rinnalt surume kahel päeval ja jõutõmmet teeme ühel päeval nädalas. Nagu öeldud, eesmärgiks kolme peamise baasharjutuse jõunäitajate tõstmine.
[url=http://www.fitness.ee/artikkel/1197/3-2-1/1]Loe artiklit[/url]

#2 – Algajate kava…kaks või kolm päeva nädalas… (Autor: Janar Rückenberg)
Ilmunud 02.06 2010
Loetud kokku: 6363

Ülimalt oluline on, et kohe algusest peale lähenetaks oma ettevõtmisele süvenetult ja hakatakse trenne kirja panema. Kui te oma raskuste üle arvet ja järge ei pea, ei tea varsti keegi, mis raksusega te mingis trennis midagi tegema peate. Elu on näidanud, et tehes tunde järgi suutlikkuseni olete te varsti oma asjadega ummikus, eriti kui olete veel algaja. Uskuge mind, olen sellega kokku puutunud.

Kui kaua sellist kava järgida? Teate ega ettekirjutusi ei ole. Kust läheb piir algaja ja edasijõudnu vahel…seda ei saa ega oska teile ka keegi öelda. Kujutan siiski ette, et kui te olete täiesti algaja, siis 16 – 20 nädalat (4 – 5 kuud) võite seda kava julgelt järgida. Kõik on jällegi individuaalne. Mõni on juba paari kuu möödudes valmis mõne spetsiifilisema jaotusega edasi minema, teisel läheb kohanemiseks ja asjadest aru saamiseks võib – olla terve aasta.
[url=http://www.fitness.ee/artikkel/1179/algajate-kavakaks-voi-kolm-paeva-nadalas/1]Loe artiklit[/url]

#1 – Kolm neli… surumise sõbrad rõõmustagem… (Autor: Janar Rückenberg)
Ilmunud 26.07 2010
Loetud kokku: 6706

Surumine on selle kava peamine teema. Jaotus ise on üles ehitatud nii, et ühel nädalal teeme 4 trenni, järgmisel nädalal 3 trenni. Jaotus toimib imehästi ka nii, kui teete mitu nädalat järjest 4 trenni ja siis vahepeale ühe kolme treeninguga nädala. Kolme trenni nädalal oleks mõistlik siis rohkem aeroobset lisada…on suveaeg…jookske, sõitke ratast või ujuge.

Nagu näete surutakse mõlemal nädalal 2 x. Surumise trennid hakkavad kulgema jooksvalt:
Surumise esimene trenn tee 5 x 5.
Surumise teine trenn tee 5 x 5 raskusega 4 x 6.
Surumise kolmas trenn tee 5 x 5 raskusega 8 või 10 seeriat kolmeseid…8 – 10 x 3
Surumise neljas trenn tee jälle 5 x 5, kuid lisa nüüd juba raskust, 2.5 – 5 kg.
Surumise viies trenn jälle 4 x 6.
Surumise kuues trenn jälle 8 – 10 x 3, nüüd juba surumise neljanda trenni 5 x 5 raskusega jne.
[url=http://www.fitness.ee/artikkel/1201/kolm-nelisurumise-sobrad-roomustagem/1]Loe artiklit[/url]
Seotud artiklid:
[url=http://www.fitness.ee/artikkel/1389/top-5-terviseartiklit-top-1-rasvaprotsent-milline-protsent-on-normaalne]TOP 5 terviseartiklit: TOP 1: Rasvaprotsent: milline protsent on normaalne?[/url]

Autor: Toimetus