13. september 2012

TUNNE EESTI TREENERIT: Brit Bergmann

Nimi, vanus?
Brit Bergmann, veel 26a

Kus spordiklubis ja mis treenigtunde sa annad?
Annan Viimsi SPA’s DanceStepi, lisaks Tallinna Ülikoolis aeroobika valikainet, samuti olen MyFitnessis hetkel asendustreener.

Kuidas sa jõudsid treeneri ameti juurde, sinu staaž?
Oi, sporti ma olen teinud täpselt nii kaua, kui ma ennast mäletan. Päris pisikesena lunisin pidevalt isalt, et ta mind oma kossutrennidesse kaasa võtaks. Sain suuremaks, siis tekkis huvi kergejõustikku vastu ja hiljem tegelesin hulga aastaid ratsaspordiga. Nimigi pandi sportlase järgi, haha! Eks see kõik ole ilmselt loogiline käik. Tallinna kolides (olen Tartust pärit) jätsin ratsaspordiga hüvasti kahjuks ja hakkasin uurima spordiklubide kohta, esimene rühmatreening oli mul endises PlanetSpordis (nüüdseks MyFitness) ja hakkas meeldima nii väga, et tahtsin ka treeneriks saada. Mind aitasid sealsed treenerid palju, eriti Gea Simson, kes minus potensiaali nägi. Võtsin kätte ja läksin koolitusele, nüüdseks olen treener olnud 4-5a umbes.

Kus oled õppinud/haridustase/kogemused/?
Keskas käisin Tartu Descartes’i Lütseumis, treenerihariduse olen omandanud EOK Võimlemisliidus (I ja II tase). Lisaks olen läbinud kõik Guillermo Gonzalez Vega koolitused (dance, step ja PT – ehk personaalne koolitus, kus lähtuti eekõige õpetamismeetoditele). Samuti olen läbinud Alexandre Mallieri stepi koolituse, GIl Lopezi tantsukoolituse ja osalenud paljudel conventionitel Itaalias, Dublinis, Düsseldorfis ja Eestis.

Kas treeneriamet on sinu jaoks rohkem töö või hobi?
Oehh… Eks ikka parim hobi, mille eest boonusena tasutakse ka.

Kas treeneriks sünnitakse või saadakse?
Nii üht kui teist, väga heaks treeneriks ikkagi saadakse läbi kogemuste ja koolituste. Samas peavad inimesel ikkagi olema teatud iseloomuomadused, et treeneriks sobida.

Milline on sinu arvates ideaalne treener?
Oskuste poolest see kes teab täpselt kuidas, mida ja miks ta teeb. Inimesena on siiras, avatud suhtleja, lõbus ja armastab oma tööd.

[pilt=8045]

Kas sa oled alati treeneri rollis või harrastad ka mõnd muud ala, millega tegeled väljaspool tööaega?
Ei ole alati treenerirollis. Suviti maal käies mängime isaga ikka kossu ka, samuti jumaldan ma endiselt hobuseid ja ratsasporti, paraku aega pole praegu et sellega tegeleda.

Sa oled kirglik vutifänn. Mis sind tõi jalgpalli juurde? Kas mängid ka ise?
Olen, ma ei mäletagi täpselt miks ma vutti vaatama hakkasin, see oli umbes 10a tagasi juba. Lihtsalt selles on midagi, mis mind nii köidab nagu ka kossus. Spordiinimeste värk vist. Ise ma kahjuks ei mängi, kuigi tahaks….aga ma olen paraku liiga vana juba :D.

Sinu lemmik jalka team? Lemmik mängija?
Lemmik team…hmm…Eestis? Välismaal? Liiga või koondis?
No Eestis hoian põialt Nõmme Kalju meeskonnale, välismaalt FC Barcelona, koondistest Itaalia ja Hispaania. Lemmik mängijad on David Villa, Fernando Torres ja Karim Benzema.

[pilt=8044]

Eesmärgid tulevikuks?
Tahan saada rahvusvaheliseks presenteriks, väike algus on juba tehtud ka. Esinesin märtsis Saksamaal ühel conventionil. Veel tahaks tulevikus osa võtta mõnest newcomeri võistlusest, aga nagu õeldakse – aega on selle kiire asjaga.

Kuidas hindad keskmise eestlase huvi tervisespordi vastu?
Tead sa, eestlane on ikka täitsa spordiinimene, aastatega on näha kuidas populaarsus kasvab ja seda on hea vaadata.

Kust leiad motivatsiooni ja energia?
Motivatsiooni saan välismaalt ja kodus conventionitel käies, nähes neid presentereid laval, mitu päeva on pärast naeratus näol. Energiat on mul koguaeg, olengi selline rahutu inimtüüp.

Kui palju tarbid toidulisandeid ja milline näeb välja sinu igapäevane toitumine?
Üldse ei tarbi toidulisandeid. Hommikuti joon kohvi ja söön enamasti võileibu ja kohukest vahel ka putru moosiga, lõunati soe toit ja õhtuti enamasti midagi kerget, salatit või puuvilju.

Mis on sinu halvim harjumus?
Magamine ja veel hästi kaua…

Kuidas sa lõõgastud/puhkad?
Puhkan alati trennivabal ajal, parim moodus selleks on sõpradega koos olemine.

Kelleks soovisid lapsena saada?
Midagi erilist ei ole meeles, eks nagu väiksed tüdrukud ikka – juuksuriks ja arstiks ja õpetajaks.
Selle eest vend mul näiteks tahtis ralliautoks saada :D.

Kas sul tuleb ette mõni eredaim hetk kooli kehalise kasvatuse tunnist?
Ei ole vist midagi nii eredat. Mulle meeldis joosta 60m/100m, pidevalt pidin poolte klassi tüdrukutega koos jooksma, sest ma olin kiire ja siis said teised ka parema tulemuse. Palli viskasin ka ikka väikse tüdruku kohta palju…. kuskil 60-70m. Ainuke asi, et pikka maad mulle joosta ei meeldinud… siiani ei meeldi.

Kes kehastab sinu jaoks ideaalset vormi?
Konkreetset iidolit ei ole mul. Aga no kui ma mõnda supermodelli pilti näen, siis “ahhhhetan” küll, kes siis mitte.

Millise piirkonnaga oma kehas oled sina kõige enam rahul?
Kätega.

Kui saaks ajas tagasi liikuda, siis mida sa teeksid oma elus teistmoodi?
Kahju on, et ma ei jäänud pidama mõne spordiala peale, erinevatel põhjustel siis. Oleksin tahtnud väga profisportlaseks saada.

Mida soovitaksid algajale tervisesportlasele?
Et nad leiaks selle „oma“ trenni ja naudiks seda täiel rinnal!

Autor: Fitness.ee