28. detsember 2012

Valgubatoonid- tervislik vahepala aktiivsele inimesele!

Sportlike tulemuste parandamiseks on vaja toituda korrapäraselt ja õiges vahekorras toitainest.

Valgurikas batoon sobib ideaalselt kergeks vahepalaks igal ajal, kui teil pole võimalust süüa tervislikku tavatoitu.

Batoonid on välja töötatud, garanteerimaks piisava valguga varustatuse ka vahepalade ajal. Valgubatoone võib kasutada nii trenni eelselt kui ka trenni järgselt energiaallikana.

Miks eelistada spetsiaalset valgubatooni näiteks šokolaadile?

Tavalises šokolaadis on palju süsivesikuid ja rasva, kuid vähe valku. Valgubatoonide sisu on aga vastupidine: valku on palju, kuid suhkrut ja rasva vähe. Selline koostis mõjub tasakaalustavalt veresuhkru tasemele, kaotab näljatunde, annab energiat ja aitab kaasa taastumisele.

Valgubatoonid on oma hea koostise poolest ideaalsed vahepalad ka dieedi ajal. Erinevad batoonid sisaldavalt keskmiselt 25-40% valku, 15-25% süsivesikuid ja 5-9% rasva. Batoonides sisalduv proteiin on enamasti saadud kõrge bioloogilise väärtusega piima- ja sojavalgust. Batoonide kaal jääb enamasti 50-100gr vahele.

Tervislikke toidukordade asendajaid võib leida väga erinevate maitsetega (igaüks saab leida oma lemmiku): metspähkli-karamelli, piparmündi-šokolaadi, apelsini–šokolaadi, maasika-šokolaadi, banaani-šokolaadi, toffee, pähkli, šokolaadi-vanilje, pähkli-mandli, vanilje-banaani, krõbe valge šokolaadi, maasika-jogurti, krõbe pähkli-šokolaadi.

Hoia alati läheduses üks valgubatoon, et vältida toidukordade vahele jätmist ja kiirtoiduga asendamist!

FitShop veebipood: [url=http://fitshop.fitness.ee/batoonid/0/]saadaval valgubatoonid[/url]

Autor: Veronika Otter