2. aprill 2013

Pro Series Workout Intra – võimas taastustoode asendamatute aminohapetega

Workout Intra on professionaalne spordi-ja taastusjook

* Eriti võimas kogus tähtsaimaid asendamatuid aminohappeid
* Stimuleerib valgusünteesi ja kiirendab lihasmassi kasvu
* Suurendab vastupidavust, vähendab väsimust, minimeerib lihaste lagunemist
* 32g portsjonis 20g valku ja vaid 0,8 g süsivesikuid!

Workout Intra on treeningu eel ja ajal tarbitav aminohappejoogipulber, mille valmistamisel on arvestatud maksimaalse lihaskasvu soovijate erivajadustega.

Workout Intra sisaldab suures koguses asendamatuid aminohappeid (L-leutsiin, L-lüsiin, L-isoleutsiin, L-valiin, L-fenüülalaniin, L-treoniin, L-metioniin, L-trüptofaan) ning lisaks veel beeta-alaniini, L-tsitrulliin malaati, naatriumit, kaaliumit, magneesiumit ja B6 vit.

Leutsiin, isoleutsiin ja valiin moodustavad asendamatute aminohapete seas hargnenud ahelaga aminohapete rühma ehk BCAA, mida organism ei suuda ise sünteesida ja mida seetõttu peab saama toidust. Erinevates uuringutes on tõestatud, et hargnenud ahelaga aminohapped kiirendavad taastumist, stimuleerivad lihaskasvu ja parandavad sooritusvõimet. On märgatud, et need aminohapped suurendavad nii jõudu kui ka vastupidavust suurte koormustega treenivatel sportlastel.

Hargnenud ahelaga aminohapetel- leutsiinil, isoleutsiinil ja valiinil on väga kasulik mõju sportlastele. Need aitavad kaasa lihasmassi kasvule: suurendavad lihasvalkude sünteesi, andes kehale signaali kasvatada rohkem lihast ja on uuringutes näidanud head tulemust ka rasvavabama keha saavutamisel.

Aminohapped BCAA on aluspõhi, millest koosneb lihaskude. Lihaste suurte koormuste korral kulutab organism aminohapete tagavara ning puuduse korral hakkab lagundama lihaseid. Aminohapete kompleks BCAA aitab kiiresti taastada ning täiendada aminohapete tagavara, annab toitu lihaste kasvuks ja toeks.

BCAA mõju on sedavõrd suur, et see aitab vähendada lihasmassi kadu ja rasva lisandumist isegi sunnitud treeningpausi ajal. BCAA üks kasulik toimemehhanism lihaskasvu suurenemisele ja säilitamisele on hormoonide reguleerimine- aitab säilitada lihaskasvuks optimaalset testosteroonitaset ja hoiab kontrolli all kortisooli taset. Tugev treening suurendab keha kortisoolitaset, mis põhjustab lihasmassi kadumist ja rasva lisandumist. Tarvitades asendamatuid aminohappeid treeningu eelselt või trenni ajal, väldid testosteroonitaseme langust trenni järgselt. See võimaldab kiiremat taastumist ja vähendab lihasvalu. BCAA mitte ainult ei lisa jõudu, vaid võimaldab ka treenida pikemalt ja tugevamalt, vähendades väsimuse teket. BCAA on seega kasulik nii jõu- kui ka kestvusaladele.

BCAA kurnatust vähendav toime on tuntav ka pärast treeningut: uuringutes on täheldatud väiksemat lihasvalu ja vähenenud vaimset väsimust. Kasutades BCAAd, aitad kehal säilitada optimaalset amihohapete taset, mis on eelduseks energiat andvate hormoonide tootmisele ja väsimust tekitavate mehhanismide ülekaalu vähendamisele.

Beeta-alaniin ja tsitrulliin malaat puhverdavad toksiine nagu piimhape, ehk lükkavad edasi väsimust ja võimaldavad treenida kauem.
Naatrium, kaalium ja magneesium on sportlaste jaoks väga olulised mineraalained. Selles tootes on need mineraalid tsitraatide vormis, mis on organismi poolt hästi omastatavad ja hea imendumisega. Naatriumit on organismil vaja vee hulga reguleerimiseks kudedes ja vererõhu mõjutajamiseks, happe-tasakaalu säilitamiseks, närviimpulsside edasikandmiseks. Kaaliumit on tarvis vee hulga reguleerimiseks kudedes ja vererõhu langetamiseks, ensüümide aktiivsuse tagamiseks, lihaste töö tagamiseks, valkude ja süsivesikute ainevahetuseks, hapnikuvahetuseks, neerudest mürgiste ülejääkide eraldamise stimuleerimiseks. Magneesiumi tähtsus organismis- osaleb luukoe tekkes, tal on roll kaltsiumi ainevahetuses, vajalik südamelihaste tööks ja vereringe reguleerimiseks, energia vabastamiseks ning närvide ja lihaste toimimisel, magneesium osaleb vähemalt 300 põhilises ensümaatilises reaktsioonis, süsivesikute ainevahetuse mõjutamises ja aminohapete aktiveerimises.

L-lüsiin on samuti asendamatu aminohape (EAA), mis tähendab, et keha seda eluks vajalikku aminohapet ise sünteesida ei suuda ja seetõttu peab seda kindlasti söögist saama. Lüsiin mängib rolli kaltsiumi tasakaalu säilitamise, aitab kaasa ensüümide, hormoonide ja antikehade moodustamisele ning lihasvalkude sünteesile. Lüsiin aitab kaasa ka kollageeni sünteesile, mis on kasulik liigestele ja luudele. Lüsiin vähendab halva kolesterooli taset ja kiirendab treeningutest taastumist.

Hargnenud ahelaga aminohapped imenduvad kiiresti, seega sobib neid tarbida vahetult enne trenni, trenni ajal ja ka pärast treeningut. Kasutades BCAA-d enne koormust, kaitsete lihaseid treeningjärgsete kataboolsete (lagundavate) protsesside eest, vähendate lihasvalu ja kurnatust ning säilitate optimaalse hormoonide taseme kehas. BCAA manustamine koormuse ajal hoiab ära serotoniini suurenemise ja seetõttu lükkab edasi üldist väsimust kestvusaladel. Organismi täiendamine BCAA-ga aitab säilitada organismi enda varusid, minimeerib lihaste vähenemist pärast pingutust ja aitab kaasa lihaste ülesehitamisele.

Kasutades BCAA pärast trenni, toode imendub kiiresti ja loob organismis anaboolse keskkonna, aktiveerides valgusünteesi. Toode sisaldab minimaalselt süsivesikuid, sobides seega ka võistlusteks valmistuvatele fitness-sportlastele ja kulturistidele.

Saadaval FitShopis: [url=http://fitshop.fitness.ee/aminohapped/0/readmore/851/Pro%20Series%20Workout%20Intra/]Pro Series Workout Intra[/url]

Autor: Veronika Otter