19. jaanuar 2014

TUNNE EESTI TEGIJAT: ViimsiSport omanik Mart Poola

Tavaliselt on treenerid juba väikesest peale energilised ning tegelenud erinevate spordialadega. Millal ja milliseid trenne sina kunagi harrastanud oled?

Spordiga olen tegelenud päris väikesest peale, päris esimene trenn kus käisin oli akrobaatika trenn võimlemisklubis ”Piruett”, peale seda viis elu mind kõiksuguste erinevate trennide juurde. Olen mänginud korvpalli, saalihokit, tennist ja olen isegi käinud ujumiskoolis.

Minu treeningutele pani suure põntsu üks suurem trauma nooremana. Nimelt kukkusin kooli ees nii pahasti et mul oli lülisamba murd ning kaks ribi lahti. Sellest taastumine oli pikk protsess ning muutis kogu minu trennielu kulgu. Peale seda traumat kaalusin üle 120 kg ning olin täielikult ebasportlik.

Kõik muutus, kui avastasin enda jaoks jõusaali ning korraliku toitumise. Algul võtsin väga kiirelt alla, 2 kuuga 30kg, kuid hiljem asi läks tervislikumaks.

Millal ja kuidas sattusid treeneriametisse? Milliseid trenne juhendad?

Kui olin juba mõnda aega käinud jõusaalis, soovitas üks jõusaalitreener mul minna BodyPumpi rühmatreeningusse. Mina algul mõtlesin küll, et miks küll mina peaksin minema aeroobikasaali kargama…

[pilt=10019]Pärast esimest poolt tundi BodyPump tunnis olin õnge otsas ja täielikult sõltuvuses! Mulle hakkas see nii meeldima, et siis kui nägin, et on tulemas treenerite koolitus, käisin oma vanematele peale kuniks nad selle mulle sünnipäevaks kinkisid. Ning minust saigi tol hetkel Eesti kõige noorem BodyPump treener – olin kõigest 16 aastat vana.

Algul ei olnud ma küll väga hea treener, olin väga pabinas ja muretsesin alati kõige pärast, kuid ajapikku mu enesekindlus ja füüsiline vorm paranesid ning muutusin aina rohkem ”päris” treeneriks.

Pärast BodyPumpi tuli minu ellu ka BodyCombat mis on siiani mu salajane armastus. Kahjuks pole mul hetkel aega seda tundi anda, kuigi väga tahaks.

Sa oled väga noor spordiklubi omanik. Kust tuli julgus ja idee avada oma spordiklubi? Mis treeninguid pakute ning mille poolest erineb ViimsiSport mõnest teisest spordiklubist?

Idee teha enda spordiklubi tuli pärast Inglismaalt naasmist. Ülikooliõpingud oli pooleli, kuid tulin olude sunnil Eestisse tagasi. Olin juba aastake olnud siin kaugõppes ja kohanenud Eesti eluga taas, kui mu elukaaslane pakkus välja et võiksin leida endale rohkem tegevust kui üksikud tunnid siin-seal spordiklubides.

Hakkasin uurima, kuidas saaksin näiteks kohaliku lasteaia ruume üürida selleks, et tunde anda, kuid üsna pea sain aru et selleks, et see oleks kasumlik, peaksin BodyPumpi kangiriiuliga rändama ühest kohast teise ning see ei olnud väga realistlik. Esimene, ehk väike ViimsiSport sündis 8. septembril 2012, kui avasime stuudio Viimsis, Kaluri teel. Väike ViimsiSport pakkus ainult rühmatreeninguid, kuid suurt hulka erinevaid programme. Näiteks LesMillsi süsteemist 6 erinevat programmi, lisaks veel muid treeninguid.

Tänaseks on ViimsiSport kolinud ja kasvanud. Suure ViimsiSpordi avasime 8. oktoobril 2013, aadressil Sõpruse tee 5, Viimsi Spordihallis.

ViimsiSport on päris mitmes mõttes innovaatiline klubi, näiteks oleme esimene spordikeskus Eestis, kes pakub sportimisvõimalusi 24 tundi ööpäevas, 7 päeva nädalas. See tähendab et kõiki meie maja võimalusi: jõusaali, rühmatreeninguid, tennist, sulgpalli ja muid sportmänge, saab kasutada igal hetkel, olenemata sellest, milline on sinu elurütm.

Meie innovaatilisus ei piirdu vaid sellega et oleme avatud ööpäevaringselt, meil saab ka esimesena Eestis proovida virtuaaltreeninguid. Virtuaaltreening tähendab siis seda, et oleme lindistanud enda treenerite trennid ning IT lahenduste abil kuvame vastavad treeningud rühmatreeningu saali seinale just siis, kui meie klubiline seda soovib ja kui treeningsaalid on parasjagu vabad.

[pilt=10020]Rühmatreeningutest pakume Eestis kõige suuremat LesMills konsepttreeningute valikut, s.h. LesMills Sh’Bami mis on selle kontseptsiooni uusim tantsutreening ja mida saab vaid meie juures harrastada. Ise juhendan praegu, lisaks Spinningule ja jõusaalitreeningutele, LesMills BodyPump, LesMills CXWORX ja LesMills GRIT Series treeninguid. Ülikoolis õpin spordimeditsiini ning uurin ületreenimise ennetamist.

Jääb sul aega ka oma hobide jaoks? Mis need oleks?

Lisaks trennide andmisele meeldib mulle vabal ajal tegeleda fotograafia ja vabas õhus matkamisega. Üldiselt käidab mind ka kõik, mis on seotud tehnika ja IT lahendustega.

Millest unistad?

Millest unistan.. unistan et Minu Moodi Sport leviks üle terve Eesti ja et meil oleks olemas ka näiteks PõlvaSport ja KärdlaSport 🙂

Autor: Katrin Väli