3. september 2014

Protein Pancake Mix – tervislik alternatiiv pannkoogisõpradele

Protein Pancake Mix on uus madala laktoosi ja suhkru sisaldusega pannkoogijahu, millest on võimalik valmistada kiirelt ja lihtsalt ning samas väga tervislikke valgurikkaid pannkooke.

Protein Pancake Mix koosneb vaid looduslikest ja toitainerikastest koostisosadest nagu jahvatatud kaerahelbed, mandlijahu, piimaproteiin, munavalk. Protein Pancake Mix sisaldab kõrge kvaliteediga valke, mis aitavad kaasa lihasmassi säilitamisele, lisaks omega- 3 rasvahappeid ning rohkesti kiudaineid. Kaerajahu on rikas B1-vitamiini ja bioteeni poolest ning sisaldab palju mineraalaineid eriti kaaliumi, magneesiumi, mangaani, vaske ja rauda. Kaerajahu on arstide kinnitusel ainuke jahuliik, mis alandab vererõhku.

Lisaks sisaldab Protein Pancake Mix palju kiudainet-beeta-glükaani, mis on kolesterooli alandava ja veresuhkrut stabiliseeriva toimega. Mandlijahu on gluteenivaba. Seetõttu sobib mandlijahu ideaalselt neile, kellel põhjustab gluteen soolestiku ärritust või põletikku.Mandlijahus on vähe süsivesikuid. 100 grammis on vaid 4-7 g süsivesikuid, mistõttu aitab mandlijahu organismi veresuhkru taset kontrolli all hoida. Mandlijahul on aromaatne maitse. Tänu mandlijahu erilisele, natuke magusale maitsele, sobib see just küpsetamiseks väga hästi – maitset tugevdavaid aineid pole vaja lisada. Kui võrrelda mandlijahu nisujahuga, siis on mandlijahus kümme korda rohkem kaltsiumit ja magneesiumit. Ka rauda, kaaliumit ja niatsiini leidub mandlijahus tunduvalt rohkem kui nisujahus.

Valgurikkaid pannkooke on lihtne valmistada – lisage piima ning küpsetage pannil nagu tavalisi pannkooke. Valgupannkoogid on toitvad ja maitsvad ning sobivad ideaalselt hommikusöögiks või vahepalaks.

Pancake Mix sobib kõikidele, kes soovivad tervislikult maiustada!

Koostisosad: kaerajahu, piimavalk, munavalk, mandlijahu, vadakuvalk, psylliumjahu, maitseained, magustajad (steviool glükosiidid, sukraloos)Vadakuvalgukontsentraat*, aroomid, magusaine (sukraloos). *Piimast. Sisaldab sojat (sojaletsitiin), piima koostisosi, mune, pähkleid ja gluteeni.

Valmistamine: Segage 50g (umbes 1dl) pulbrit umbes 1dl piimaga kasutades mikserit, blendrit või visplit. Laske taignal paar minutit pakseneda. Lisage 1tl neitsikookosõli või võid pannile ning valage taignast pannile umbes 10 cm läbimõõduga pannkoogid. Küpsetage keskmisel kuumusel umbes minut aega. Ühest portsjonist saab keskmiselt kolm ameerika-stiilis paksu pannkooki. Õhemate pannkookide jaoks kasutage rohkem piima.

[url=http://fitshop.fitness.ee/proteiinid/0/readmore/1125/]Protein Pancake Mix saadaval FitShoppides, veebipoes FitShop.ee ja hästivarustatud toidupoodides.[/url]

Autor: Veronika Otter