9. oktoober 2014

FAST Letsitiin – tähtsaim ajutoit

Fast Lecithin on kvaliteetne fosfolipiide sisaldav rasvhappepreparaat. Antud toote valmistamiseks kasutatud letsitiini toorainet on identiteedipõhiselt säilitatud, mis garanteerib toote puhtuse geenmanipuleeritud organismidest.

Sõna „letsitiin“ on pärit Kreeka keelest, tähendades munakollast. Letsitiin avastati esmakordselt 1850. aastal Prantsuse teadlase Maurice Gobley poolt, kes eraldas selle munakollasest. Aastaid kasutatigi letsitiini allikana munakollast. Eelmise sajandi kolmekümnendate keskel leiti letsitiini sojaubades. (Wikipedia)

Letsitiin on fosfolipiidide segu, mis koosneb rasvhapetest, glütseroolist, fosforist ning koliinist ja inositoolist. Kõik kehas olevad membraanid koosnevad letsitiinist. Letsitiini peamised koostisained – koliin ja inositool – on eluliselt tähtsad peaaju täisväärtuslikuks tööks. Koliin vastutab lihaste kokkutõmmete koordineerimise, intellektuaalse tegevuse, töövõime ja loomingulise aktiivsuse eest. Inositool mõjub soodsalt meeleolule, käitumisele ja orientatsioonivõimele ning on rahustava mõjuga, vähendades ärrituvust ja närvilisust.

Letsitiin on ka asendamatu südame abiline. Selle aine piisav sisaldus aitab alandada kolesterooli taset, parandada vere voolavust ja organite verevarustust ning vähendada ka südame löögisagedust.

Letsitiin sarnaneb oma ehituselt rasvadega ning kujutab endast olulist rakumembraanide koostisosa. Ta aitab moodustada terviklikku membraani ja kergendab vedelike liikumist rakusiseselt ja –väliselt. Letsitiin aitab hoida vere normaalset kolesteroolitaset, parandab naha üldseisundit ja pidurdab isegi juuste väljalangemist. Letsitiin on peakomponent ajukelmes, varustab lihaseid ja närvikudesid hapnikuga. Ta aitab hoida maksa tervena, ennetades rasvade ladestumist maksas, osaleb detoksikatsiooniprotsessis ning on suureks abiks ateroskeloosi ennetamisel.

Letsitiin on neutraalse maitsega ning annab erinevatele toitudele nagu jogurt, puder või smuuti meeldiva kreemja maitse.

Toiduainetööstuses kasutatakse letsitiini antioksüdandi ja emulgaatorina lastetoitudes, saiakestes, salatikastmetes, majoneesides, margariinis, jäätises, šokolaadis ja maiustustes.

Kasutamine:

Sega 1-2 spl (7-14 g) letsitiiniterasid pudru, jogurti, keefiri või muu toiduga.

Säilitamine:

Toatemperatuuril või jahedamas, päikese ja niiskuse eest kaitstult. Pärast avamist hoida külmkapis. Hoida lastele kättesaamatus kohas! Toidulisandid ei asenda mitmekülgset ja tasakaalustatud toitumist! Ära ületa päevast soovitatud annust!

FAST Letsitiin saadaval FitShoppides soodushinnaga: [url=http://fitshop.fitness.ee/olid/0/readmore/1131/]Lecithin[/url]

Autor: Veronika Otter