29. aprill 2015

Väävel – imeravim liigestele?

Mis on MSM ( MetüülSulfonüülMetaan)?

Sõna MSM-pulber (metüülsulfonüülmetaan) kõlab nagu ohtlik kokteil keemiast. Tegelikkuses on tegu aga loodusliku ühendiga, mis tugevdab inimorganismi mitmekümnel erineval moel.Ja eriti vajalik on see sportlikele,füüsiliselt aktiivsetele inimestele.

MSM pulber on vesilahustuv, orgaaniline väävliühend, mida leidub vihmavees, mahekasvatatud puu- ja köögiviljades, toorpiimas, rinnapiimas ning igas keha rakus.MSM on täiesti ohutu, lõhnatu ja mittemürgine aine,kergelt mõrkja maitsega. Valge pulbrina müüdav ja sünteetilisena näiv metüülsulfonüülmetaan (MSM) on tegelikult orgaaniline väävlivorm, mida leidub ka paljudes taimedes. Tegu on võimsa antioksüdandiga, mille puudus kehas võib tekitada väsimust, depressiooni ja degeneratiivseid haigusi. MSM-il on võimas põletikuvastane toime, mis aitab tõhusalt südame-veresoonkonnahaiguste korral, millega kaasneb arterite lubjastumine. MSM aitab vähendada kroonilist valu, parandada kopsufunktsioone ning taastada keha jõudu ja vastupidavust. Enam kui pool kehas olevast väävlist on peidus lihastes, nahas ja luudes. Väävel on oluline aine nii kvaliteetse kollageeni, elastiini kui ka küüntele ja juustele olulise valgu keratiini tootmisel.
[pilt=11895]
Miks on väävel meie organismile nii vajalik?

Paljud sportlased on selle kaudu oma valudele leevendust leidnud. Pulbri regulaarsed tarvitajad on täheldanud ka üleüldist energiataseme paranemist ning pidevast kurnatusest taastumist, samuti mälu paranemist ja immuunsüsteemi tugevnemist.

MSM mõjub hästi luu- ja kõhrkudede, kõõluste, juuste, küünte ja naha kasvule ja tervisele. Koos teiste komponentidega osaleb ta organismi sidekudede struktuuri moodustamisel ja nende paindlikkuse ning elastsuse tagamisel. Väävel on vajalik ka kollageeni (kõhr- ja sidekudede valgu) biosünteesiks. Väävlil on tähtis osa rakumembraanide läbilaskevõime suurendamisel. Selle tulemusena jõuavad toitained paremini rakkudesse ja toksilised aineid viiakse neist kiiremini välja. MSM vähendab põletikke ja lihaspingeid ning aitab lihasvalude puhul ja parandab vereringet. Sobib liigespõletikele, liigese kulumise, kõõlustupepõletiku, pinges lihaste ning lihastest tulenevate seljavalude leevendamiseks. Sobilik tugeva füüsilise koormuse ja spordi puhul. MSM muudab glükoosamiini bioloogiliselt aktiivseks aidates tal jõuda liigeskõhredeni.
Looduslik väävel on „ilu mineraal“, ta hoiab juuksed läikivad, naha sileda ja jume noorusliku.

Väävel on võtmeelemendiks aju tervise tagamisel ja mitokondrite (raku energiajaamade) toitmisel. Samuti on sel mineraalil ülitähtis roll maksa toetaja ja keha mürkidest vabastajana. Väävli kaasabil moodustatakse kehas võimas antioksüdant glutatioon, mis aitab võidelda haigusi tekitavate vabade radikaalidega. Väävli defitsiit kehas võib panna aluse vanusega kaasnevate degeneratiivsete haiguste (nt Alzheimer, Parkinson ja ja vähktõbi) vallandumisele. Pulbri kujul leidis MSM esmalt kasutust liigese- ja lihasvalude vastu – sellisena on pulbri mõju leidnud ka teaduslikku tõestamist. MSM leevendab põletikke ja valulikke krampe, olles muuhulgas abiks ka pea- ja seljavalude puhul.

Uurimustulemused näitavad, et paljudel inimestel on organismis väävlipuudus ning see kasvab vanusega.
MSM aitab säilitada normaalset PH taset – väävel on insuliini põhikomponent, mis mängib olulist rolli süsivesikute ainevahetuses. Tedaolevalt ei esine MSMi sissevõtmisega mingeid kõrvaltoimeid. MSM on äärmiselt ohutu. Arvukad toksikoloogilised andmed tõestavad, et seda võib tarbida pika aja vältel.
Kasutamine:

MSM säilib kehas tarbitavana 12 tundi, seega tuleks teda tarbida 2 korda päevas hommikul ja õhtul lisatuna vette või c vitamiinirohke mahla hulka. Alustada väiksematest kogustest näiteks 1 tl päevas ja võib suurendada kuni 2tl päevas.
MSM läheb meie kehas kohta, kus vajadus tema järele on kõige suurem. Ühekordsest MSM võtmisest ei ole kasu, tuleb võtta vähemalt paar kuud kuni tulemuste saavutamiseni.

MSM on mõeldud neile, kes hindavad head tervist!

Koostis: 100% MSM (metüülsulfonüülmetaan) [url=http://fitshop.fitness.ee/cocovi_tervisetooted/0/readmore/1212/]Osta siit![/url]

Autor: Fitness.ee