3. august 2015

TOIDUBLOGI: Tervislik proteiini-toorjuustukook

Kiirelt ja lihtsalt valmiv toorjuustukook, mis pole üksnes maitsev, vaid ka väga tervislik. Sobib suurepäraselt inimestele, kes väärtustavad oma igapäevaelus täisväärtuslikku kvaliteetset toitu.

Kookosemaitseline koogipõhi:
• 2 muna
• 85 g [url=http://fitshop.fitness.ee/cocovi_tervisetooted/0/readmore/1183/]CocoVi kookosjahu[/url]
• 50 g [url=http://fitshop.fitness.ee/cocovi_tervisetooted/0/readmore/1180/]CocoVi kookosrasva[/url]
• 20 g mett

Koogitäidis:
• 4 muna
• 800 g Philadelphia light toorjuustu
• 100 g mustikaid
• 50 g [url=http://fitshop.fitness.ee/figuuritooted_rasvapoletajad/0/readmore/1155/]Kookose- ja ananassimaitselist FAST Protein Smoothie Mix’i[/url]

[url=http://fitshop.fitness.ee/figuuritooted_rasvapoletajad/0/readmore/1155/?_ga=1.164430591.1104482102.1392384150]Protein Smoothie Mix[/url] on madala laktoosi- ja suhkrusisaldusega valgujoogipulber. Protein Smoothie Mix sisaldab ehtsaid pulbristatud puuvilju ja marju. Protein Smoothie Mix aitab tänu kõrgele valgusisaldusele säilitada lihasmassi ning sisaldab ka rohkesti kaltsiumi. Maitsevalikus on: kookose-ananassi, vaarika-mustika, vaarika-virsiku, mango-apelsini

Valmistamine:
Võta keskmise suurusega kauss ning sega omavahel kokku munad, mesi, kookosrasv ja kookosjahu. Taigen ühtlaseks massiks muutunud, suru see eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdatud ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhja ja servadele. Torka taignasse kahvliga augud ning pista koogipõhi 15 minutiks eelsoojendatud ahju. Sega kokku toorjuust, munad, [url=http://fitshop.fitness.ee/figuuritooted_rasvapoletajad/0/readmore/1155/]Protein Smoothie Mix[/url] ja mustikad ning vala segu eelnevalt küpsetatud koogipõhja peale. Aseta kook veevanniga 180 ᵒC kuumusega ahju ning küpseta 30-45 minutit.

[pilt=12181]

Miks kasutada küpsetistes just kookosjahu?
Kookosjahu sisaldab rohkelt kiudaineid, mis on olulised veresuhkru reguleerimisel, parandavad seedetegevust ning ainevahetust. Tänu madala süsivesikusisaldususele ei tõsta kookosjahust küpsetised liigselt veresuhkrut. Seetõttu võib see olla hea alternatiiv toiduvalmistamisel neile, kellel on probleemid veresuhkruga või kalduvus südameveresoonkonna haigustele. Lisaks on kookosjahu gluteenivaba.

Miks eelistada kookosõli?

Tänu küllastatud rasvhapete sisaldusele on kookosõli ideaalne praadimiseks ja küpsetamiseks. Erinevalt teistest rasvadest ei kahjustu kookosõli ka kõrgel temperatuuril. Kookosõli kiirendab ainevahetust ning on seetõttu kasulik kaalulangusele. Kookosõli annab kiiresti ja pikka aega kestva küllastustunde.

100 g kooki sisaldab:

Kaloreid: 159,30Kcal
Rasva: 8,30g
Valku: 12,85g
Süsivesikuid: 6,63g
Kiudaineid: 1,92g

[url=http://fitshop.fitness.ee/]Fitshop[/url] – Hoiab Sind parimas vormis!

Autor: Heddy&Getter