2. september 2016

Hoia oma elu mootor tipptasemel

Kindlasti olete kuulnud sellisest antioksüdantist nagu vitamiin-Q. Tegemist on keemilise ühendiga mis kuulub ubikoonide rühma. Kindlasti olete näinud kosmeetikavahendeid mis sisaldavad käesolevat ühendit. Tõepoolest, antud ühend aitab vähendada kortsude teket ja pinguldada nahka, kuid omab ka muid väga olulisi tervistavaid omadusi, millest saavad kasu lõigata, nii sportlased- kui ka tavainimesed.

Q10-vitamiin osaleb hapniku kasutamisel ja hoiab meie südame energeetikamajanduse korras. Q10 tase inimese organismis on kõige kõrgem umbes 20-aastaselt ja väheneb seepeale üsna kiiresti. Keemiliselt on Q10 K ja E vitamiini vaheaine, mis toodetakse meie maksas ja transporditakse kõikidesse tuumaga rakkudesse meie kehas. Tuumaga rakud on uuenemisvõimelised ja toodavad rakuenergiat. Kui organimisi Q10 tase on madal, siis rakkude uuenemist ei toimu ja inimene vananeb kiiremini.

Q10 puuduse sümptomid on väsimus, jõuetus, kehalise koormuse taluvuse vähenemine. Madal tase keharakkudes tähendab suurenenud südame- ja veresoonkonnahaiguste, kasvajate ning närvisüsteemi häirete riski.

Kõige suuremat ja tähtsamat rolli mängib Q10 inimese jaoks kõige tähtsama organi – südame juures. Süda on meie kehas enim energiasõltuv kude (süda ei puhka kunagi). Võttes seda arvesse, on selge, miks selle elundi energiamajandus peab tipptasemel olema. Aitab alandada vererõhku ja parandab südamerütmi. Uuringud on näidanud, et Q10 tarvitajad saavad pikemalt ja suuremate koormustega treenida. Koensüüm Q10 võib isegi aidata kaasa kaalulangusele tänu oma võimele stimuleerida ainevahtust.

Q10 on võimas antioksüdant mis aitab tõrjuda ja hävitada vabu radikaale. Samuti hõlbustab toidu energiaks muundumist. Koensüüm Q10-t on keha võimeline ise tootma, kuid eaga selle tootlikus langeb. Samuti on suurenenud vajadus just spordiga tegelevatel inimestel. Antud ühendit on võimalik saada tavatoidust, näiteks loomalihast, rasvasest kalast, maksast, südamest. Veidi vähem on seda erinevates taimeõlides, munades, pähklites. Paraku ei ole seda tavatoidus kaugelti piisavas koguses, et saada maksimaalset kasu tema tervendavatest omadustest.

Kokkuvõtlikult öeldes on tegemist võimsa antioksüdandi, rasvapõletaja ja energiavõimendajaga. Proovi koensüüm Q10-t !
Toode saadaval [url=http://fitshop.fitness.ee/vitamiinid-ja-mineraalained/0/readmore/1650/]siit[/url]

[pilt=13103]

Autor: Peep Reinart