27. oktoober 2016

TUNNE EESTI TULEVAST TEGIJAT – Christin-Amani Kiivikas

Vanus: 14-aastane
Pikus: 167 cm
Kehakaal: 55 kg

Kuidas sai kõik alguse?
Jõusaali jõudsin aastal 2015. Istusin jõulude ajal isale (Ott Kiivikale) sülle ja ütlesin, et soovin bikiinifitnessiga tegelema hakata. Kuna olin ise väiksest peale võistlusi näinud, siis sealt see tahtmine tuli. Tahtmine saada ilusat ja treenitud keha.

Milline on sinu varasemad kokkupuude spordiga?
Sporti olen teinud juba väga väiksest peale. Trennis käisin juba lasteaias. Peale seda tegelesin kaks aastat iluvõimelisega. Ligi kolm aastat tantsimisega ja 4 aastat kergejõustikuga. Lõpuks hakkasin tegelema vehkelmisega. Nüüdseks olen üle poole aasta käinud jõusaalis.

Mis sind motiveerib treenima?
Sportlik keha. Bikiinifitnessiks vaja minev figuur on just selline mis mulle meeldib.

Millised on sinu eesmärgid?
Esimene eesmärk on saavutada vorm, millega olen ise rahul. Tahan teha korralikult trenni ja kasvatada juurde lihasmassi. Annan endast maksimumi, et jõuda lavale aastal 2018. Hilisemaks eesmärgiks olen seadnud Pro-kaardi.

Räägi lähemalt oma treeningutest
Jõusaalis käin viis korda nädalas. Lisaks jõutreeningule, teen alati soojenduseks 10-15 minutit jooksu, või trenažööril kaldel kõndi. Tavaliselt kahel korral nädalas, teen aeroobset ka peale trenni. Tavaliselt on selleks jooksmine, sest see on mu lemmik aeroobne treening.

Millist treeningkava järgid hetkel?
Treeningplaan on hetkel kahes tsüklis. Kava on omakorda jaotatud neljaks. Ühel nädalal treenin raskustega ja teen rekordeid ning teisel nädalal teen kergemate raskustega superseeriaid (paused seeriate vahel 10sek).

Treeningute jaotus
Selg+Jala tagaosa
Õlg+Rind+Kõht
Reie nelipea+Kõht
Käed

[youtube=tw9F-NSvsMo]

Millist kehaosa meeldib sulle kõige rohkem treenida?
Kuna mul on alakeha tugevam, siis üks lemmikumatest harjutustest on klassikaline kangiga kükk. Lisaks meeldib mulle väga õlgu treenida ja lemmik harjutus õlgadele on eest ülestõmbed kangiga.

Kirjelda oma tavapärast toitumist
Koolipäeva hommikutel söön tavaliselt kodus ühe kohupiima millele lisan veidike mett. Kooli jõudes söön putru.
Lõunaks söön koolilõuna
Enne trenni – tavaliselt Valio proteiini kohupiimakreem ja puuvili.
Peale trenni – Tavaliselt söön mõnda munarooga või kodujuustu lisanditega.

Milline on sinu lemmik söök ?
Raske valida, sest olen suhtleiselt kõige sööja. Üks vaieldamatuid lemmikuid on kindlasti sushi. Harilikul päeval on lemmikud täistera pasta kanaga või kodujuust erinevate lisadega.

Milliseid toidulisandeid sa tarbid?
Kui ma olen väga väsinud, siis joon enne trenni [url=http://goo.gl/80ZeiE]Pre-Workout Rush-i (FAST)[/url]. Trenni ajal joon aminohappe jooki [url=http://goo.gl/wVsQet]Workout Intra (FAST)[/url] ja peale trenni taastumiseks, valgupulber [url=http://goo.gl/zNxXds]Hera80 (FAST)[/url]. Vahel meeldib mulle vahepalaks ja magusaisu peletamiseks süüa valgubatoone. Lemmikuteks on [url=http://goo.gl/4Nn76h]NIX [/url]ja [url=http://goo.gl/X6dy8t]NAX[/url].

[pilt=13249]

Kes on sinu eeskujud?
Kõige suurem eeskuju on loomulikult mu isa, Ott Kiivikas. Kui rääkida bikiinifitnessi võistlejatest, siis minu arust on väga ideaalse kehaga Karina Polovnikova ja Soomest Ilona Siekkinen. Loomulkult on mul lemmikuid veelgi.

[pilt=13250]

Millised on sinu hobid ?
Ega konkreetset huviala polegi. Meeldib sõprade ja perega aega veeta.

Kolm soovitust inimestele kes soovivad paremasse vormi saada
Olge järjepidevad ja uskuge endasse
Nähke oma eesmärkide nimel vaeva
Vaadake üle oma toitumine

Amani tegemisi saate jälgida külastades tema [url=http://forums.fitness.ee/topic/40284-amani-teekond-bikiinifitnessis/#comment-425791]blogi[/url] ja [url=https://www.instagram.com/amanikiivikas/]instagrammi[/url]

Autor: Peep Reinart