29. august 2017

Velotuur imelises Suurbritannias – kes kroonitakse võitjaks?

Just siis toimub [url=http://www.tourofbritain.co.uk]Tour of Britain[/url], mis viib ratturid läbi Suurbritannia linnade ja külade, parkide ja metsade. Tuur saab alguse 3. septembril Šotimaal, Edinburghis. Viimane sõit toimub Cardiffis Wales’is ning see on esimene kord alates 2012. aastast, kui Tour of Britain lõpeb kuskil mujal, kui Londonis.

2016. aasta Tour of Britain võitjaks krooniti Steve Cummings (Dimension Data), teisele kohale tuli Rohan Dennis (BMC Racing) ja kolmandaks Tom Dumoulin (Giant-Alpecin). See aasta hakkavad mõõtu võtma ratturid kahekümnest erinevast tiimist ja saab näha, kes kaheksa etapi järel võidavad.

Aga kes siis võidab? Betsafe [url=https://www.betsafe.ee/et/kasiino]globaalne online-kasiinoportaal[/url] laseb sul pakkuda, keda sina võitjaks arvad. Vii end kurssi klubide ja sõitjatega ning tee oma panus.

Kaheksa erilist etappi
Esimene etapp – 3. september (start: Edinburgh, finiš: Kelso)
188 kilomeetri pikkune esimene etapp saab alguse Šotimaa pealinnas Edinburghis. Ratturid sõidavad linnast välja, mööda rannikuäärt ja naasevad lõpuks sisemaale, et pärast väikest tiiru Šotimaa piiridel etapp Kelsos lõpetada.

Teine etapp – 4. september (start: Kielder Water & Forest Park, finiš: Blyth)
Teine etapp on oma 211 kilomeetriga kogu sarja pikim. Arvestades seda, et suur osa sõidust kulgeb rannikul, võib oodata, et oma osa annavad võistlusel ka tuuled. Vähemalt on võistlejatel võimalus nautida imeilusaid vaateid.

Kolmas etapp – 5. september (start: Normanby Hall Country Park, finiš: Scunthorpe)
Rohkem kui 1087 meetri kõrgusel toimuv kolmas etapp on 172 kilomeetri pikkune ning pakub häid sprindivõimalusi ja tõuse, mida publikul on eriti huvitav vaadata.

Neljas etapp – 6. september (start: Manswield, finiš: Newark-on-Trent)
Neljas etapp ja 175 kilomeetrit kulgeb läbi Sherwoodi metsa ja Clumberi pargi, möödudes ka 1965. aasta maailmameistri Tommy Simpsoni mälestuskohast. Sellel etapil on Bilsthorpe, Ranskill ja Collingham kohtadeks, kus võib oodata häid sprinte.

Viies etapp – 7. september (Tendring Stage)
Tendringi nimeline linn võõrustab sel aastal esimest korda Tour of Britain võistlust. Just seal toimub 16 kilomeetri pikkune individuaalne temposõit, mis on ainus Tour of Britain temposõit. Sõidu alguses püsitakse ranniku ääres ning siis ootab ees tehnilisem sõit linnas. Finišisirge on taas aga mööda rannikut.

Kuues etapp – 8. september (start: Newmarket, finiš: Aldeburgh)
Kogu 183 kilomeetri pikkune kuues etapp toimub Suffolki maakonnas. Etapp algab Newmarketis ja lõppeb rannikulinnas Aldeburghis. Imelises Snape külakeses on ka üks võimalus töötada selle nimel, et saada kroonitud mägede kuningaks!

Seitsmes etapp – 9. september (start: Hemel Hempstead, finiš: Cheltenham)
Seitmendal etapil on vaja 186 kilomeetriga ronida uuesti 2370 meetri kõrgusele. Ilmselge, et ka sellel etapil ootab rattureid ees korralik tõus, mis võib selgelt muuta lõppjärjekorda finišis.

Kaheksas etapp – 10. september (start: Worcester, finiš: Cardiff)
180 kilomeetri pikkune Tour of Britain viimane etapp lõpeb Walesi pealinnas Cardiffis. 2042 meetri jagu laskumist võib tunduda asjatundmatule kergem, kui tõus, ent rattureid ootab ees korralik viimane pingutus, et selgitada välja nii etapivõitja kui ka kogu tuuri üldvõitja.

Kaheksa etapi jooksul on rohkelt erinevaid tõuse, laskumisi ning see tähendab, et kuni viimaste minutiteni ei ole võimalik kindel olla, kes nüüd võitjaks kroonitakse ning põnevus säilib tuuri lõpuni. Kardetakse, et eelmise aasta võitjal, Steve Cummingsil, ei õnnestu Tour de France saadud vigastuste tõttu oma tiitlit kaitsta.

Autor: Fitness.ee toimetus