20. juuli 2018

Eriline õli – MCT

MCT-õli nimi tuleneb sõnadest Medium Chain Triglycerides (keskmise ahelaga triglütseriidid). MCT-õli rasvhapped imenduvad organismis teistest rasvadest kergemini.

Seetõttu on eelkõige sportlased ja kaalulangetajad eelistanud seda värvitut ja maitsetut õli juba aastakümneid rasvade ainevahetust soodustava energiaallikana. Õli kasutatakse ka rasvade imendumishäirete ravis ja ketogeense dieedi toetamiseks.

MCT-õli on eriline sest, keha suudab antud rasva tüüpi väga kiiresti ja efektiivselt omastada. MCT tarvitamine aitab märkimisväärselt kaasa lihase vastupidavusele, suurusele ja jõule. See pakub kehale energiat, mis on rohkem kui 100% efektiivsem kui süsivesikud ja valgud. MCT kasutamine pakub sportlasele tugevat lihasvalkude ning süsivesikute varude kaitset ning lisaks suurendab see ka anaboolsete hormoonide eritumist.

Kuna see on kõrgelt kontsentreeritud energiaallikas, tuleb MCT eriti kasuks sellistel spordialadel, kus on eesmärgiks kaalutõus ning keha efektiivsuse parandamisel pikkadel kestvustreeningutel.

MCT- õli sobib ideaalselt rasvaallikana enne treeninguid!

Kuidas MCT-õli kasutada?
1 spl (15 ml) 1-3 korda päevas. Maitsetut ja lõhnatut õli sobib hästi lisada ükskõik millisele toidule või joogile. Õli ei soovitata siiski kasutada kõrgetel temperatuuridel (üle 160 kraadi), sest siis hakkab õli keemiline struktuur lagunema ja maitse muutub mõruks.

MCT-õli on saadaval [url=http://fitshop.fitness.ee/tervisetooted/0/readmore/663/]SIIT![/url]

Autor: Fitness.ee