7. mai 2019

Tunne Eesti tegijat – Relika Merilai

Nimi: Relika Merilai
Vanus: 36
Pikkus: 156
Kaal: 48,5

Kuidas jõudsid oma spordiala juurde?
Natukene üle pooleteise aasta tagasi, kevadel, hakkasin jõusaalis käima kodu lähedal klubi VIA Fitnessis ning harrastasin treeningutel aeroobset pigem jooksulindil. Vähe haaval hakkasin algraskustega lihtsalt erinevaid trenažööre proovima, et lihtsalt lihast toonuses hoida.

Suvel kuulutas VIA Fitness välja konkurssi „kevadeks lavale“, mille peale juhuslikult sattusin. Näitasin reklaami abikaasale, kes minu eest mind sinna registreeris ning arvas, et võiksin proovida. Ise olin selles osas väga skeptiline, et ma võiksin üldse sobida bikiini fitnessiks.

Nii see alguse sai ja mida aeg edasi, seda rohkem ma tundsin kuidas ma naudin jõutreeninguid. Füüsiline pingutamine on mulle alati meeldinud ja tekitab hea enesetunde, aga selle spordiala juures on kõige toredam mitmekülgsus ning silmaga nähtavad kehavormide muutused.

Suurim saavutus?
Eesti Karikavõistlused 2018 naised bikiinifitness kuni 160 cm 4. koht ja välisvõistlustel Sweden Grand Prix ja Malta Diamond Cup 2019 mõlemal võistlusel Bikiini Fitness Masters 35+ kategoorias 6. koht. Tänavu Eesti Karikavõistlustel Bikiini Fitness Masters 35+ kategoorias jäin pingelises 2.-4. koha heitluses sama punktisummaga kahjuks 4-le kohale.

[pilt=14643]

Teised spordialad, millega olen tegelenud?
Lapsepõlvest peale olen tegelenud võistlustasemel murdmaasuusatamisega ning harrastanud hobi korras pigem kestvusalasid. Jõutreeningute vastu tekkis huvi veidi üle 1,5. aastat tagasi.

Mis Sind motiveerib?
Mind motiveerib soov ennast teostada ja kui eneseteostuseks on sport, siis vajan ka võistlusmomente. Lihtsalt harrastustasemel sportimine mind ei rahulda. Pean saama enda tehtud töö ja vaeva eest ka tagasisidet.

Kuidas lõõgastud?
Mulle meeldib väga ujumine ja saun. Perega koos reisimine, õnneks on mul lapsed väga tublid reisijad.

Kirjelda enda igapäevast toitumist, milliseid põhimõtteid jälgid?
Toitumise osas olen väga järjekindel ja teistele kõrvalt vaatajatele tundub, et isegi liiga täpselt ajan gramme taga. Mulle meeldib kui mul on selgus mida ja kui palju ma söön, vastasel juhul oleks mul raske hinnata ja analüüsida hiljem oma kaalukõikumisi just võistlusdieedi ajal.

Toidu valmistan endale alati puhtast toorainest, et valgud ja rasvad oleksid kehakaalu arvestades tasakaalus ja siis süsivesikud vastavalt päevasele kaloraažile.

Toidu valmistamine on imelihtne tegelikult. Kaalun tooraine kogused, mis kõik läheb mul aurutisse. Valmis aurutatud toidu kogused kaalun ära ja nii tean grammides palju ma midagi valmistoitu sööma pean.

Lisaks lihtne kuldreegel on see, et toidukogused on jagatud viiele toidukorrale, nii et söön iga kolme tunni tagant.

[pilt=14642]

Mis on sinu lemmiktoit?
Minu lemmik toit on hommikupuder linaseemnete, kookoshelveste, mustsõstarde ja meega.

Kirjelda oma treeninguid.
Treeningkava tsükkel nädala jooksul jookseb vastavalt 2 treeningut ja üks vaba, 2 treeningut ja üks vaba.

Treeningkavad vahelduvad paari kolme kuu jooksul vastavalt sellele, kas on eesmärk lihast kasvatada, säilitada või kehakaalu langetada.

Treeningkava on jagatud lihasgruppide kaupa, et seitsme päeva jooksul saaksid kõik lihasgrupid läbi võetud.

Milliseid toidulisandeid tarbid?
Omega3, c-vitamiin, arginiin.

Eeskujud?
Eestis palju tublisid kulturiste ja fitnessiga tegelevaid, seega kedagi kindlat ei ole.

Kolm soovitust neile, kes soovivad paremasse vormi saada?
Distsipliin, järjepidevus ja tahtejõud.

Jälgi minu ettevõtmisi ja tegemisi.
Instagramis: relikamer
Facebookis: Ree Ki

Autor: Fitness.ee