1. november 2021

Võitluskunstide võidukäik maailmas

Võitluskunstide võidukäik maailmas

Võitluskunstidega on inimesed tegelenud aastatuhandeid, kuid suure populaarsuse on erinevad võitlusstiilid pälvinud just viimase paarikümne aastaga.
Eestlased on olnud ikka maailmas tuntud kui tugevad maadlejad, venelastel on sambo ja Aasiamaades mustmiljon võitlusala, mida harrastada. Kuid tasapisi on hakanud erinevad koolkonnad ka üle maailma levima ja nii jõuab ka Brasiilia Jiu-Jitsu ning muud võitlusspordi treeningsaalid ka meie Eestisse.
Erinevate võitlusspordialade kombineerimist nimetatakse üleilmselt MMA-ks. MMA edu seisneb erinevate taustadega võitlussportlaste koondamises. Eestiski populaarne spordiala kogub huvilisi nii meeste kui ka naiste hulgas. UFC teleülekandeid kantakse vaatajateni üle kogu maailma ning paljud uued kasiinod pakuvad ka võimalusi spordialale ennustusi teha.
Kuid miks on MMA ja võitlusspordialade harrastamine populaarsust kogumas ning mis teeb sellest 21. sajandi ühe kiiremini kasvava spordiala?

UFC – kõikide võitluskunstide areen

Üheks maailma enim nimekamaks võitlussarjaks peetav UFC (Ultimate Fighting Championship) on võitluspuuri toonud kokku erinevate võitlusstiilide valdajad, et välja selgitada parim parimaist. Kahjuks ei ole meie enda võitlussportlased veel jõudnud UFC kaheksanurksesse puuri võitlema, kuid suuri tegusid teevad seal meie lähemad naabrid leedukad, kes on alati võitlussporti harrastanud.
UFC on väga populaarne ka spordiennustajate hulgas, sest võitluse vaatamine on kaasahaarav ja vaatemänguline. Kui sinagi soovid jälgida oma lemmiku edenemist UFC areenil, siis kaalutletud spordipanuse aitab sul teha parim kasiino.
Mitmed spordiennustusportaalid ja kasiinod on ka paljude puuris võitlevate sportlaste sponsorid ning toetavad neid ettevalmistuses, treeningutel ning annavad võimaluse lootustandvatel sportlastel rohkem saavutada.
UFC on nüüdseks kasvanud väikesest mitteolulisest võistlussarjast maailma üheks olulisemaks spordiürituseks. Ka erinevate võitluskunstide taustadega võitlejad ise on huvitatud UFC-s edukalt esinemisest, sest vaatemängulised matšid ning oskus suhelda ajakirjandusega võib teha sinust ülemaailmse superstaari.
Kuigi UFC kõrval on konkureerivateks võitlusspordisarjadeks ameerika taustaga Bellator MMA, Singapuri ärimehele kuuluv One Fighting Championship ja mõned teised väiksemad sarjad, siis tipuks nende hulgas on siiski UFC. Kuigi vahel kritiseeritakse UFC võitlusmatše kui liiga reguleeritud kohtunike poolt, siis tegelikult tagatakse sellega sportlaste tervise säilimine, sest võitlussport on väga ohtlik ning võimalikud vigastused võivad rikkuda kogu karjääri.

Miks on UFC nii populaarne?

Vastus peitub tõenäoliselt samades põhjustes, miks olid antiikmaailmas populaarsed gladiaatorid. Pealtvaataja soovib näha võitlust ja verd, kangelasi ja antikangelasi! See on miski, mida oskab UFC meeskond kõige paremini. Õnnestunud esinemine võidab tuhandeid ja miljoneid fänne, kuid ka pikaaegseid sponsorlepinguid, mis sportlastele garanteerivad sissetuleku.

UFC oskuslik võidukäik

Oleme saanud olla tunnistajateks UFC poolt loodud üleilmsetele superstaaridele nagu Conor McCregor, vennad Diazed ja Dagestani vägilane Khabib Nurmagomedov, kes kõik on pealtvaatajate südameisse jõudnud tänu UFC promole ning just läbi oma südikate esitluste.
Ka naiste hulgas on UFC väga populaarne ning rääkides meie kandi võitlejatest, siis tegusid teeb seal Leedu taustaga neiu Rose Namajunas, kes on UFC kõrskaalu meistrivöö omanik.
Kas Eestist jõuab UFC võitlustulle mõni südikas ning sisukas sportlane, seda näeme tulevikus, kuid noori ja andekaid sportlasi jagub meilgi.

Võitluskunst on kunst ennast valitseda

Terves kehas peitub terve vaim – kes seda poleks kuulnud!
Võitluskunstidega tegelemine tähendab eelkõige eneses rahu leidmist läbi enesekindluse, mida annab sportlik eluviis ning füüsilisest treeningust saadav lõõgastus. Harrastajana treenides saab võitluskunstide treeningute abil väga palju toetada lisaks füüsilisele ka vaimset poolt.
Meie igapäevaelus on sadu pisikesi stressitekitajat: tähtajad tööl, laste koolitööd, kodused kohustused ning palju muud. Võib tunduda uskumatuna, kuid füüsilise treeninguga saadav kehaline pingutus ning üleüldine võitluskunstide filosoofiline tasakaal aitab paremini toime tulla ka tööl ning eraelus tekkivate takistustega.
Kuna enamus tuntud võitluskunste tuleb Aasiast, siis sealne maailm on väga ühenduses hinge– ning vaimumaailmaga, mida ei unustata ka vihasena tunduva võitluskunstide harrastamise juures.

Autor: fitness