5. november 2021

MMA ja klassikalise poksi erinevused

Kõigepealt tuleks selgelt öelda, et need kaks spordiala erinevad üksteisest tehniliselt väga palju. Selle artikli eesmärk on aidata tagada, et inimesed teaksid, millesse trenni nad lähevad, kui nad peaksid valima kas klassikalise poksi või MMA vahel.
Toome siinkohal välja põhilised erinevused klassikalise poksi ja [url=https://et.wikipedia.org/wiki/Sportlik_vabav%C3%B5itlus]MMA[/url] ehk sportliku vabavõitluse vahel:
# MMA hõlmab maadlemist ja püstivõitlust, mille käigus tehakse ka heiteid, samas kui klassikaline poks keskendub ainult kätelöökidele ning püstisele kehaasendile.
# Poksis lüüakse vöö piirkonnast kuni pähe kätega kuid MMAs lüüakse käte ja jalgadega igale poole üle kogu keha, kasutades lisaks ka küünarnuki ning põlvelööke.
# Poksimatš toimub ringis mis on nelinurkne, kuid MMA puhul toimub võitlus kaheksanurkses puuris.
# Poksis on ka rohkem raunde, kokku 12. MMA-s see vastu tavaliselt 3, kuid tiitlimatšidel lausa 5.
# Poksis kestab üks matš 3 minutit ning MMA-s 5 minutit.

Kahel spordialal erineb täielikult ka võistlusvarustus:

# Poksijad kannavad ringis poksisaapaid, kuid MMAs ollakse paljajalu sest nii on lihtsam teha põlve- ja jalalööke. Samuti on see ka parem maas võitluseks, kasutamaks erinevaid tehnikaid lukumaadlusest.
# Poksijad kannavad võisteldes suuri kubemekaitsmeid, mis kaitsevad natuke ka keha kuid MMAs on väiksemad ja mugavamad kubemekaitsmed, sest nii on mugavam lüüa nii jala kui ka põlvega. Samuti on võistlejate riietus erinev. Poksis kantakse lühikesi pükse, mis pole ümber keha kui MMA-s kantakse enamjaolt liibuvaid lühikesi pükse
# Kinnaste osas on erinevus selles, et MMA kindad on poksikinnastega võrreldes palju väiksemad ning kinnastest ulatuvad välja ka sõrmeotsad, mis võimaldab võitlejal paremini vastasest kinni haarata sooritamaks heiteid ning kasuta erinevaid maasvõitluse tehnikaid
Poksis on ka rohkem raunde, kokku 12. MMAs see vastu 3-5.

Spordiennustused MMA-s ja poksis

[url=https://www.ninjacasino.com/ee/spordiennustused]Spordiennustuste[/url] populaarsus on koos MMA kasvuga muutunud populaarsemaks kui kunagi varem. See on kindlasti tingitud ka asjaolust, et MMA võistlusi reklaamitakse meedia vahendusel palju sagedamini kui poksi võistlusi ning tuntud MMA staaride, näiteks [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Conor_McGregor]Conor McGregor[/url], kohta esineb meedia vahendusel ka palju rohkem uudiseid. Kuigi MMA-ennustused on tõusuteel, otsustavad paljud panustajad siiski panustada mõlemale spordialale, sõltuvalt sellest, mis tundub antud hetkel paberil parem sobivus. Nagu iga spordiala puhul, on mõned matšid kerge raha, samas kui teised võivad tunduda kui kulli ja kirja viskamisena.
Üks on kindel, need, kes teevad teadlikke otsuseid ja on antud alal toimuvaga hästi kursis, naudivad kindlasti spordiennustusi nii poksis kui ka MMA-s. Võti spordiennustuse puhul on lihtsalt teadlikkus ning olla kursis viimaste uudiste, teabe ja trendidega.

Kokkuvõtteks

Kui soovite end proovile panna, ning eelistate pigem püstivõitlust, siis proovige esialgu poksi. See on lõbus ja väljakutseid pakkuv tegevus, mis hoiab kõik teie lihased kaasatud kogu selle aja jooksul. Teisest küljest, kui soovite end füüsiliselt proovile panna, surudes end üle oma piiride, kasutamaks võitluseks kogu oma keha (käed, jalad, küünarnukid ja põlved), siis MMA on kindlasti teie jaoks.

Autor: Fight Club