30. august 2022

Kes oli Vince Gironda?

Kes oli Vince Gironda?

Tema järeleandmatu tööeetika, laialdased teadmised inimkehast ja paadunud kirg kulturismi vastu seadsid ta kulturismi “Kuldse ajastu” esirinda, treenides rohkem
Mr. Olympiad ja Mr. Ameerikaid, kui keegi teine ajaloos.

Geenius mässaja, kes aastakümneid enne Keto dieedi populaarseks saamist uuendas treeningtehnikaid ja propageeris madala süsivesikusisaldusega dieeti, loomulikult leidis ka Vince vaenlasi ja põrkas sageli kokku teiste ”gurudega”, kes pidasid tema meetodeid oma aja kohta ebatavalisteks.

Gironda sündis 1917. aastal 9. novembril New Yorgis Bronxis. Kui ta oli seitsmeaastane, kolis Vince perega Californiasse, kus tema isa töötas kaskadöörina.

Vince kasvas üles sportlikus keskkonnas, treenides võimlemist, ratsutamist ja tegeledes igasuguste muude jõuliste spordialadega. Ta sai 22-aastaselt inspiratsiooni atleetvõimlemiseks pärast seda, kui nägi pilti John Grimekist – 30. ja 40. aastate Ameerika kulturistist, kelle hüüdnimed olid “The Monarch of Muscledom” ja “The Glow”.

See viis Vince’i treenima Hollywoodi YMCA-sse ja hiljem sai temast Easton Brothersi spordikeskuse juhendaja. Just selle aja jooksul armus Vince kulturismi ja mis kõige tähtsam, õppis täiusliku füüsise loomise taga olevaid teadusi. Pärast üheksa aastat treenimist kolis Vince 1948. aastal Põhja-Hollywoodi, et avada oma kultuslik Vince’s Gym.

Selle aja jooksul oli Ameerikas vaid kaks hardcore atleetvõimlemise klubi
; Sig Klein’s New Yorgis ja Jack LaLanne’s San Franciscos.

Ei läinud kaua aega, kui Vince’ist sai selle maailma juhtiv autoriteet – ta juhendas selliseid suuri atleete nagu Larry Scott, Don Howorth, Bert Elliot, Reg Lewis, Ray Routledge, John Tristam, Dominic Juliano, Gable Boudreaux treening- ja toitumisprogramme. , Gene Beloff, Hossien Shokuh, Humberto Garcia, Mohamed Makkawy ja paljusid teisi.
Kui filmijuhid tabasid Vince’i meetodite tõhusust maailmatasemel tšempionide loomisel, hakkasid nad saatma oma filmistaare tema juurde treenima, lootes, et Vince suudab muuta nende peaosatäitjad musklis ja toonuses märulitähtedeks.

Vince treenis filmitähti nagu: Clint Eastwood, James Gainer, Dale Robertson, Clint Walker, Jim Drury, Clu Gulagher, James Darren, George Hamilton, Mike Henry, Sean Flynn, David Carradine, Larry Parks, John Saxon, Bill Smith ja lugematul hulgal teisi.
Vince’i maine levis kulturismi- ja fitnessimaailma seas ning ajakirja ja fototoimetaja Denie Walter andis talle hüüdnime ”Raudguru”.

Autor: vincegironda.com