9. veebruar 2005

Nupud: restoranid & kellaajad

Muscle & Fitness Hers

Restoranides söömine on tõsine katsumus teadlikult tervislikult toitujaile. Portsjonid on suured ja atmosfäär õhutab sööma pigem seltskondlikel põhjustel, mitte aga nälja pärast. Kui sa käid sageli väljas söömas, siis kehakaalu alandamine või hoidmine võib olla palju raskem kui kodus palju kordi süües.
Hiljutised uuringud, mis viidi läbi Pennsylvania linna ülikooli toitumise teaduskonna poolt, leidsid, et restoranide keskkonnas kasvab tarbitavate kalorite hulk just seal pakutavate vaheroogade tõttu. Kui sa ei suuda loobuda väljas söömisest, siis mõtle välja mingi kaval plaan, et kõik su ponnistused tervislikult toituda ei lendaks uppi restorani toidu pärast. Planeeri nii, et sööd ainult eelrooga või jaga toitu sõpradega, nõnda hoiad sa ära oma vöökoha paisumise.

Millal sa sööd on sama tähtis kui see, mida sa sööd.

Kas sa toitud regulaarselt kindlatel kellaaegadel? Notthinghami Ülikooli poolt läbi viidud uurimused kinnitavad, et sage ebakorrapärane toitumine on faktoriks, mis võib põhjustada ohtu veresoonkonnale. Üheksa tervet, saledat 18-42 aastast naist valiti välja kaheks 14-päevaseks dieedi perioodiks: tavaline dieet ( 6 toidukorda päevas) või siis varieeruvate toidukordadega dieet ( 3-9 toidukorda päevas).Peale kahenädalast puhastavat perioodi vahetasid grupid oma rollid.
Uuringud tegid kindlaks, et sage ebakorrapärane toitumine võib tõsta insuliinitaseme liiga kõrgele, mis omakorda blokeerib rasvainevahetust ja üldse ainevahetust. See omakorda suurendab südame-veresoonkonna riske.

Autor: No Kia