14. juuni 2007

Lisa rasvu oma menüüsse, et põletada rasvu

Rasvad on dieedi ajal tavaliselt need, mida püütakse vältida. Eriti süües toite, mis sisaldavad samaaegselt küllalt palju süsivesikuid. Iga endast lugu pidav kulturist teab, et väljas süües tasub tellida aurutatud/keedetud kartulit praetud kartuli asemel. Nii et arvad nüüd kindlasti, et oleme hulluks läinud, kui soovitame sul nüüdsest õhtuks tarbida küll keedukartulit, kuid sinna peale lisada võid või koorekastet.

Tuginedes hiljutistele Austraalias läbiviidud uuringutele suudab rasv takistada insuliini tasemel kiirelt imenduvate süsivesikute tõttu järsult tõusta. Insuliini taseme järsk tõstmine, väljaarvatud vahetult peale trenni, takistab rasvade põletamist ja soodustab nende ladestumist.

Uuringu käigus viisid teadlased läbi 3 katset, kasutades purustatud kartuleid (puder). Katsealused oli mehed, kellel oli 2. astme diabeet, et oleks eriti märgatavad vere glükoositaseme ja insuliini tasemega toimuvad muutused.. Esimeses testis võtsid katsealused 30 minutit enne kartuli söömist sisse 30 ml oliivõli, teises testis jõid nad 30 ml vett 30 minutit enne kartulit ja kolmandas tarbisid katsealused segatuna 30 ml vett+30ml oliivõli 30 minutit enne kartuli söömist. Avastati, et kui oliivõli tarbiti enne või koos kartulitega, siis kartulit seediti palju aeglasemalt, samuti ei tõusnud järsult insuliini tase.

Kuigi testides osalenud isikud olid diabeetikud, kehtivad need avastused ka täiesti terve inimese puhul. Seega, kui sul on plaanis süüa õhtuks kartulit, siis kaalu sellele või, koorekastme vmt lisamist. Parim variant- söö enne põhisööki salatit, millesse on lisatud oliivõli. Seda kõike loomulikult peale treeningut, mil sa saad endale korralikult süsivesikuid lubada.
Tabatha Elliott, Flex

Autor: Tõlkinud Aktivist