31. mai 2010

Athletic fitnessi treening toimub 9. märtsil Sparta spordiklubis

Selle kolmapäeva teema: kuidas sõudeergomeetril õige tehnikaga sõuda, Kristo Kuuse eestvedamisel.

Kogunemine toimub Sparta administraatorite juures kell 18:45.

Treener Martin Münzi sõnul tutvustab ta uutele tulijatele ala reegleid ning näitab õigeid sooritustehnikaid. 30. aprillil peetakse Saaremaal Orissaares Eesti karikavõistlused athletic fitnessis ning kõik huvilised on võistlusele teretulnud.

Rohkem infot saab meiliaadressil athletic@fitness.ee
[attachment=148]Athletic Fitnessi reeglid[/attachment]

Uus Skandinaaviamaades juba populaarseks saanud spordiala athletic fitness on nüüd ka Eestis. Viimastel aastatel on just see olnud populaarseim fitnessivorm, mida harrastatakse.

Taas on võimalus võistelda juba selle aasta 30. aprillil, mil toimuvad ala Eesti esimesed karikavõistlused athletic fitnessis. Toimumiskohaks on Saaremaa, Orissaare.

Tegu on võistlusalaga, kus astutakse üles kolmes erinevas ringis, pluss finaalis.

Esimeseks ringiks on kohtunikele oma füüsise näitamine 4 kohustusliku poosi näol. Laval ollakse paljajalu. Naistel seljas vabalt valitud ühevärvilised bikiinid ning meestel musta värvi ümber šortsid.

Teiseks ringiks on jõuring, kus astutakse üles lõuatõmbes ja triitsepsisurumises. Lõuatõmbeid ja triitsepsisurumisi rööbaspuudel hinnatakse korduste arvu järgi, mis sooritatud õige tehnikaga. Viimase kahe alaga saavutatud punktid liidetakse omavahel ning neid arvestatakse summaarselt teise ringi tulemusena.

Kolmandaks ringiks on vastupidavus sõudeergomeetril sõudmise või kindla struktuuriga takistusraja läbimise näol. Sõudeergomeetril sõudmist arvestatakse 1 minuti sõudmise vältel saavutatud distantsi pealt. Takisturaja tulemus läheb kirja aga aja näol, mis kulub raja läbimiseks. Antud ringis saavutatud tulemus liidetakse eelnevate ringide tulemusele ning selgitatakse välja 6 parimat, kes pääsevad finaali.

Finaalis võisteldakse taaskord kohustuslikes poosides. Saadavad punktid liidetakse eelnevatega ning selgitatakse välja paremusjärjestus. Kuna väga raske on olla parim kõigis alades korraga, on just äärmiselt põnev antud võistluses nii ise osaleda kui ka lemmikuile kaasa elada. Paremusjärjestus on lahtine viimase hetkeni ning põnevust jätkub lõpuni välja.

Võistlus toimub 4 kategoorias: naised -165 cm ja +165 cm ning mehed -180 cm ja +180 cm.
Uuendusena on ka kategooriad juunioridele ja noortele.

Autor: Indrek Viska