10. november 2010

Fitness Five: tulemused

5. detsembril toimub Sparta tasuta lahtiste uste päeva raames esmakordselt Eestis uudse ja atraktiivse ala Fitness Five’i võistlus, milles saavad osaleda nii noored, naised, kui ka mehed.

FITNESS FIVE’i võistlusjuhend:

Võistluse toimumiskoht ja -aeg:
Sparta spordiklubi jõusaal, 5. detsember 2010. Võistlusteks registreerimine, kaalumine ja stardijärjekorra loosimine toimub kl 13.00-13.30. Võistluste algus orienteeruvalt kl 13.45.

Tulemused:
[pilt=5811]
Osaleda saavad:
Võistlustel saavad osaleda nii mehed kui naised, nii kogenud sportlased, kui ka algajad. Naistearvestus on vanusepiiranguta, meestearvestus jaotatud kaheks: noored (1990. a sündinud ja nooremad) ning täiskasvanud (1989 .a sündinud ja vanemad).

Ootame osalejaid kõikidest spordiklubidest üle Eesti. Osalemine on tasuta.

Alad ja reeglid:
Fitness Five´i näol on tegu Rootsis juba viis viimast aastat ülipopulaarse kombinatsioonvõistlusega, mis koosneb järgnevate võistlusalade sooritamisest korduste peale:

kangiga rinnaltsurumine – abivahendina lubatud magneesiumi kasutamine;

küünarvarte kõverdamine Z-kangiga – abivahendid ei ole lubatud;

kükk kangiga – abivahendina on lubatud vöö ja põlvesidemed;

lõuatõmbed – abivahendina lubatud magneesiumi kasutamine;

triitsepsi surumine rööbaspuudel – abivahendina lubatud magneesiumi kasutamine.

Võitjad selgitatakse välja viie ala kokkuvõttes.

Naised sooritavad kangiga rinnaltsurumist 0,6kordse kehakaaluga, küünarvarte kõverdamist Z-kangiga 0,3kordse kehakaaluga ning kükivad kangiga, tõmbavad lõuga ja suruvad rööbaspuudel triitsepsit ühekordse kehakaaluga.

Noortel meestel kehtivad samad reeglid, nagu naistel.

Mehed sooritavad kangiga rinnaltsurumist ühekordse kehakaaluga, küünarvarte kõverdamist Z-kangiga 0,5kordse kehakaaluga, kükivad kangiga 1,5kordse kehakaaluga ning tõmbavad lõuga ja suruvad rööbaspuudel triitsepsit ühekordse kehakaaluga.
´
Tutvu lähemalt võistlusreeglitega Sparta spordiklubi kodulehel

[url=http://www.youtube.com/watch?v=9_i-UVTlNjw&feature=player_embedded#!]Vaata rootsikeelset Fitness Five reegleid tutvustavat videot,[/url] kus naine näitab kõike õigesti, mees aga valesti.

Autasustamine:
Autasustatakse esikolmikut naistearvestuses, noorte meestearvestuses ning täiskasvanute meestearvestuses. Liidetakse kokku kõikide alade kordused ning see, kellel on kõige rohkem korduseid kirjas, võidab. Kui mõnel alal on mitmel võistlejal sama tulemus, siis võidab see, kes kaalub rohkem. Samade korduste summade puhul kõikide alade peale kokku võidab see, kes kaalub rohkem.

Auhinnad panevad välja spordiklubi Sparta, Everlast ja Fitness.ee.
Võistluste kohtunikud on Erik Jässi ja Margus Silbaum.
Eelregistreerimine toimub 2. detsembrini meiliaadressil aivo@spartasport.ee.

Autor: Sparta spordiselts