25. veebruar 2011

Toimusid IV Võitluskunstide Maailmamängud

Reedel avati Saku Suurhallis IV Võitluskunstide Maailmamängud

23.-27. veebruarini toimuvad IV rahvusvahelised võitluskunstide maailmamängud algasid 23.veebruaril kaks päeva kestvate Taekwon-do Euroopa meistrivõistlustega. Alates reedest, 25. veebruarist asuvad võistlustulle kõikide teiste võitluskunstide esindajad üle maailma.

Viie päeva jooksul leiavad aset erinevatel spordiväljakutel võistlused mitmetel kahevõitlusaladel – taekwon-do, kudo, karate, sambo, sportchan, muay thai, wu-shu, aikido, kuraž ja teised. Eesti sportlasi osaleb mängudel ligi paarsada. Tänaseks on üritusele registreerunud üle 2000 osaleja ligi 50 riigist. Maailmamängudel on võimalik näha kokku 17 erinevat võitlusala. Paralleelselt toimub samal ajal ja kohas ka kultuuriprogramm, mille käigus tutvustatakse eri rahvaste kultuuri ja traditsioone.

Võitluskunstide IV Maailmamängude avatseremoonia leiab aset sel reedel 25.02 kl 19.00 Saku Suurhallis. Avatseremoonia raames toimub võitluskunstide- ja folkloorigala, kus on võimalik vaadata Burjaatia, Korea, Venemaa ja Dagestani kultuurikollektiivide etteasted. Programmikavas on peadpööritavad hüpped, esemete purustamine, eksootilised tantsud, trummi- ja tuleshow. Samuti viiakse läbi taekwon-do ja muay-thai Eesti – Korea ja Eesti – Tai võitlejate vaheline võitlus. Tseremoonia algab sportlaste ja delegatsioonide piduliku sissemarsiga. Samuti esinevad avatseremoonial Eesti Kaitseväe orkester ja rahvatantsuansambel Kuljus.

Võitluskunstide maailmamängud kuuluvad Euroopa kultuuripealinna Tallinna 2011 ametlikku programmi. Maailmamängud on seni toimunud kaks korda Põhja-Koreas ja ühel korral Tais. Eestis on võitlusaladega seotud u 5000–6000 harrastussportlast.
Täiendav info programmi kohta: [url=http://www.games2011.org/#/about]http://www.games2011.org/#/about[/url]

Ürituse kohta saad ka jooksvat lisainfot Facebookist:
[url=http://www.facebook.com/pages/IV-Võitluskunstide-Maailmamängud/130245220377603]http://www.facebook.com/pages/IV-Võitluskunstide-Maailmamängud/130245220377603
www.games2011.org[/url]

Autor: Toimetus