8. juuli 2011

FITNESS FIVE sariavõistlus Pühajärvel JÄÄB ÄRA

9. juulil toimuma pidanud SPARTA FITNESS FIVE sarivõistlus Pühajärvel on viidud ümber Tartusse toimumisajaga augusti kuu lõpus.

Sel aastal startis FITNESS FIVE sarivõistlus koostöös Sparta Spordiseltsiga Eestis esmakordselt. Tegu on Rootsist alguse saanud kombinatsioonvõistlusega, mis juba 5 viimast aastat jõusaalisportlaste seas ülipopulaarne olnud. Koosneb järgnevate võistlusalade sooritamisest korduste peale (iga ala sooritamiseks aega 75 sekundit):

kangiga rinnaltsurumine (naistel ja noortel meestel 0,6 x kehakaaluga, meestel 1 x kehakaaluga);

küünarvarte kõverdamine Z-kangiga ( naistel ja noortel meestel 0,3 x kehakaaluga, meestel 0,5 x kehakaaluga);

kükk kangiga (naistel ja noortel meestel oma keharaskusega, meestel 1,5 x kehakaaluga);

lõuatõmbed (oma keharaskusega kõigil);

triitsepsi surumine rööbaspuudel (oma keharaskusega kõigil).

Võitjad selgitatakse välja viie ala kokkuvõttes. Võistlustel saavad osaleda nii mehed kui naised, nii kogenud sportlased kui ka algajad. Naiste arvestus on vanusepiiranguta, meeste arvestus jaotatud kaheks: noored (1991.a. sündinud ja nooremad) ning täiskasvanud (1990.a. sündinud ja vanemad).

Autasustatakse esikolmikut naiste, noorte meeste ning täiskasvanud meeste arvestuses. Liidetakse kokku kõikide alade kordused ning see, kellel on kõige rohkem korduseid kirjas, võidab. Kui mõnel alal on mitmel võistlejal sama tulemus, siis võidab see, kes kaalub rohkem. Samade korduste summade puhul kõikide alade peale kokku võidab see, kes kaalub rohkem.

3 parimat igast kategooriast pääsevad edasi finaali, mis leiab aset sügisel Tallinna spordiklubis SPARTA. Kui esikolmikust mõni võistleja finaali tulla ei saa, siis loovutab ta sellega enda finaalikoha oma võistluskategoorias 4´nda koha omanikule.

Finaalis parima punktisumma omanik viib endaga kaasa SPARTA FITNESS FIVE´i rändkarika. Rändkarikas antakse edasi võistlejale, kes järgmisena suudab finaalvõistlusel ületada eelneva rändkarikaomaniku punktisumma.

Peaauhinnad panevad välja Fitness.ee, Everlast Eesti ja Sparta Spordiselts. Võistlussarja peakorraldaja Martin Münz. Sarja peakohtunik Taavi Koovit.

Vajalik eelnev registreerumine vähemalt 48 h enne võistluste algust e-maili aadressil: athletic@fitness.ee või tel teel: +372 56 933 968. Eelregistreerunud võistlejatele osalemine tasuta. Kui võistleja ei ole vastavaks ajahetkeks end kirja pannud, lisandub osalustasu 10 Euro´t, mis tuleb tasuda kaalumisel 1,5 h enne võistluse algust.

Võislusteks kaalumine 11:00-12:00. Võistluste algusaeg orienteeruvalt 12:30. Tule ise, võta sõber kaasa ja pane end proovile võistlusmomenti nautides positiivsete energiavoogude keskel.

Lisainformatsiooni leiad aadressilt www.fitness.ee kodulehelt.

Fitness.ee

Autor: Fitness.ee