2. august 2011

Natalia Nazarenko – Kiivikas võitis fitnessis Baikal Grand Prixi!

Head uudised tulevad Venemaalt Irkutskist, kus Natalia Nazarenko – Kiivikas võitis fitnessi kategoorias 1.koha. Peab tunnistama, et sellises konkurentsis, kus ühes kategoorias on laval 4 maailmameistrit ja hulgaliselt euroopa meistreid, ei olnud Natalia veel võistelnud. Seljatatud said kolme viimase aasta maailmameistrid Olga Gureva (2008), Natalia Chukayeva (2009) ja Tatjana Dvortsova (2010). Natalia kuldne seeria jätkub, võitis ta kevadel ju absoluutse Euroopa meistritiitli ja seda samuti Venemaaal Tjumenis.

Auhinnaks sai Natalia lisaks mitmele karikale, millest üks on kaaluga 15kg ka tšeki 1500 dollariga.
Selle aasta peaeesmärk on võita maailmameistrivõistlused, mis toimuvad Oktoobri keskel Serbias Novi Sadis.

Meeste absoluutkategoorias pidi Ott Kiivikas leppima 13 mehe konkurentsis 12 kohaga.

Baikal Grand Prix on unikaalne turniir, kuhu tänu suurepärasele korraldusele ja auhinnarahadele sõidavad kokku maailma parimad kulturistid ja fitnessistid. Turniir toimub iga 5 aasta järel.

Kulturismi – ja fitnessi perekond Ott ja Natalia Kiivikas osalevad sellel nädalavahetusel 4-7. augustil Venamaal, Irkutskis 25 000 dollarise auhinnafondiga Baikal Grand Prixil.

Tegemist on tugevatasemelise rahvusvahelise võistlusega, mida korraldatakse iga 3 – 5 aasta järel ja seal osaleb kogu kulturismi – ja fitnessi amatöörspordi maailma paremik.

Suuremad ootused on kindlasti seotud Nataliaga, sest just Venemaal 2 kuud tagasi krooniti ta absoluutseks Euroopa meistriks fitnessis. Seekordsed vastased on tugevad, kategoorias on üles antud 5 endist maailmameistrit(Olga Gureva, Natalia Tšukajeva, Jevgenia Filjanina, Oksana Orobets ja kaasaarvatud valitsev maailmameister Tatjana Dvortsova ja palju euroopa medaliste).

Ott võistleb kulturismi absoluutkategoorias, kus samuti on väljas kogu Venemaa paremik, nii valitsev Euroopa meister raskekaalus Mihhail Sidortšev (võistluskaal 130kg) kui lisaks 10 meest, kes on MM ja EM medalitel olnud. Stefan Havlik – slovakia (Absoluutne euroopa ja maailmameister), Pavel Kirilenko -Venemaa(euroopa meister, Arnold amatöör võitja),Vjatseslav Piljukov (MM pronks raskekaalus), Leonid Istomin (MM pronks raskekaalus), Keshnai Hamidreza Vali – Azerbaidžaan (MM hõbe), Juri Leonov – Venemaa (EM hõbe), Andrei Sorokin – Venemaa (Arnold Amtöör võitja)

Kuna võistlus langeb mitte võistlushooaega, siis põhirõhk on sportlaste ettevalmistusel suunatud siiski sügiseseks MM -ks, mis toimub Euroopa kultuuripealinna raames Tallinnas 19-20 novembril. Naiste maailmameistrivõistlused toimuvad Serbias 14-17. oktoober ja meeste MM Indias novembri alguses.

Reportaaz võistlustest kajastatakse www.fitness.ee

Autor: Toimetus