6. september 2011

VI IMM EMV kulturismis ja fitnessis: kommenteerib Indrek Otsus + GALERII

Indrek Otsus:

Vastupidiselt tavale, ei võta ma seekord mitu nädalat hoogu, vaid edastan oma tavapärased kommentaarid nüüd, kui muljed on veel värsked.

Ei tahakski kõiki võistlejaid kategooriate kaupa kommenteerida, jutt hakkaks paratamatult korduma. Keskendun nendele, kes seda minu silmis väärisid ja peamiselt positiivsele, mida ei onud sugugi vähe, vastupidiselt mõnele eelmisele aastale. Päris põnevaks läks, teatud momentidel! Oli taset ja oli tasavägiseid vastaseise, mille lahendus oli ettearvamatu aga mitte üllatav.
Ei tee juttu athletic ja bikini fitnessist, seda küll erinevatel põhjustel. AF vääriks omaette analüüsi ja hinnagu andmiseks (just füüsilise võimekuse aladel), kõrvutamist Skandinaaviamaade tasemega aga selleks mul praegu andmed puuduvad. Bikini fitnessi kohta ei oska ma midagi (head) öelda, ehk kunagi tulevikus…?

Nagu igal võistlusel oli õnnestujaid ja üllatajaid. Alati ei lange need kokku, loomulikult. Vaieldamatud õnnestujad: Ott, Janar, Rain, Raigo, Meelis, Marti, Rainer, Paul-Erik, ehk veel mõni. Suurimad üllatajad: Rainer ja Meelis. Noorte klassi kohta märkimisväärset taset (eriti kvaliteeti!) näitas Rainer ja pikema võistluspausi pidanud Meelise kuivus kannataks võrdlust rahvusvahelise tasemega. Sellist jala separatsiooni (eriti muljetavaldav küljelt) ja triibulist taguotsa siinmail eriti tihti ette ei tule. Ülakeha lihasmass ja eelkõige suht kitsas õlavöö ei lasknud absoluudis kõrgemale tõusta. Aga mees, keda ta võitis (Rain), ei olnud kerge saak. Raini paremad proporsioonid ei kaalunud seekord siiski üles allajäämist kuivuses. Aga meie mõistes väga korralikku taset näitas ka Rain. Nii, et Eestil on kaks head „väikest“ meest välja panna.

Absoluudis 6.kohale jäänud Imre oli üks kahest sinna jõudnud mehest, kes jäi alla oma parimale tasemele. Asi oli muidugi puhtalt vormis ja paaris üleliigses kilos, nagu Taavigi puhul, kes kuidagi kolmandast kohast kõrgemale ei punnitanud. Kui kehakaal seal, kus vaja ja vorm nagu nuga, siis on täiesti loogiline, et need mehed meile MM-lt jälle kõige kõrgemad kohad toovad. Kui just napilt aga teenitult teise koha saanud Janar vastupidist ei tõesta. Janar on tasa ja targu jälle paremaks saanud. Lihasmassi ja skeleti taha ei tohiks edu pidama jääda. Kõik otsustab vormiteravus , selles on veel väike reserv ja seda mees teab. Ootan huviga.

Absoluudi neljas—Raigo—on eelduste poolest üks kõvemaid, kes meil kunagi olnud. Üldjoonis on maailma tasemel, ilma naljata. Kui aastatega lisandub massi kätele-õlgadele, mis on, tema vähest erialast treeningstaaži arvestades, ka võimalik, siis on Ott saanud kõva kodumaise konkurendi. Seda paraku küll kulturismis, sest klassika piirist lahutab Raigot praegugi veel 3 kilo jagu. Ma ei kahtle selles, et ta MM-ks kaalu saab aga klassikuna ei näe ma lihtsalt arenguruumi.
Oma seni lühikese kulturismikarjääri parimat taset näitas viienda kohaga Marti, vormitervuselt raudselt nelja parima hulgas. Antud juhul oli võit Imre üle igati loogiline, kaotades ainult kõhulihastega. Aga eks Imre on oma „kreeka“ kõhuga ära võlunud maailmas paljusid kohtunikke…

Jääbki veel üle kiita Eesti absoluutset meistrit. Kui neljateiskümnest varasemast tiitlist on nii mõnigi tulnud üle noatera, siis nüüd oli asi selge juba sellest hetkest, kui 8 meest lavale astusid. Miks? Vorm, vorm, vorm! Minu meelest parim, mida ta Eestis näidanud on. Otilt on kõigil veel õppida. Kas oli õnnestunud massi lisada? Tuhkagi! Ott võistles ühe oma kergema kehakaaluga aga paistis suur ja efektne. Lihased olid täis ja sooned väljas, ilma pumpamatagi. Sest vorm oli küpsetatud väga rahulikult, ilma nälgimiseta, normaalse joomise ja soolaga võistluspäevani välja. Pange see kõrva taha, Oti konkurendid. Need on aabitsatõed…

Minu silmis huvitavamad vabakavad esitasid Meelis, Marti, Imre ja Indrek. Parim vabakava läks Otile. Tal on olnud omanäolisemaid aga see oli klassikaline, raudselt paigas, täpne ja professionaalne.
Fitnessist. Suur tänu Olegile, et ta maailmameistrina ei pidanud paljuks ka Salme Kultuurikeskuses üles astuda ja oma vabakava nautida lasta. Kehavorm oli loomulikult nõksu tagasi lastud aga MK-ks saab seda timmida, kui sellelgi mõtet on.
Rõõm oli näha, et Kristina areng on olnud silmaganähtav, nii keha kui vabakavaga. Tubli tüdruk! Hea, et keegi viitsib selle raske alaga tegeleda! Kiitus ka treenerile (Natalia).

Bodyfitnessis on olnud rohkem võistlejaid ja põnevamat konkurentsi, kui sedapuhku. Kolm naist olid omaette klassist—Merike, Esta ja esimese võistluse(!) teinud Monika. Kas see tase midagi maksab, saab näha MK-l. Üle mitme aasta oli vormi teinud ka Vitaliya. Sümpaatne ja naiselik esitus. Et lihast ei maksa väga karta, tõestas maailmatasemel külalisesineja Soomest.
Lõpuks väike vabandus, kui kedagi häiris, et kasutasin vaid eesnimesid. Võtke protokoll kõrvale, seal kõik kirjas, ka kohtunike hinded. Saate hammast teritada…

Tavaliselt lõpetasin ähvardusega, et lõplikud tulemused selguvad peale dopingukontrolli. Seekord seda ei olnud. Erand kinnitab reeglit.

[url=http://gallery.fitness.ee/main.php?g2_itemId=514922]Otse galerii juurde[/url]

31.10.11

Eilne pikk võistluspäev Salme kultuurikeskuses lõppes alles kl 22 banketiga, kus võistlejad, treenerid ja sõbrad said klaase kokku lüüa ja pingelangust nautida.

Kindlasti oli võistlustel nii etteaimatavaid tulemusi kui ka viimase hetke üllatusi.
Athletic Fitnessis võitis teistkordse Eesti meistritiitli Martin Münz, parimaks naistekategoorias tuli Esta Pilt! Esta võttis kulla ka õhtul bodyfitnessi absoluutarvestuses ning samuti sai ta parima veterani tiitli!

Lamades surumise võistlusel “Record Breakers 2011” purustati nii mõnedki isiklikud rekordid. Parimaks osutus Taavi Pehme, kes sai tulemuseks kirja 255 kg (ületas senise isikliku rekordi 5 kiloga).

[url=http://www.fitness.ee/uudis/4048/record-breakers-2011-tulemused]Record Breakers 2011 tulemused[/url]

Fitnessis läksid kullad Oleg Anissimovile ja Kristina Koroljakile, kelle kavad avasid ka õhtuse võistlusbloki – Eesti meistrivõistlused fitnessis, bodyfitnessis ja kulturismis.
Kulturismi noorte ja juuniorite absoluutseks meistriks tuli Rainer Palm, kes sai ka parima uustulnuka tiitli. Klassikalises kulturismis oli absoluutselt parim Janar Rückenberg ning kulturismi absoluutarvestuses tuli juba 13. korda järjest esikohale Ott Kiivikas! Ka Oti vabakava hinnati parimaks.
Medalitega pärjati ka esimesed Bikini Fitness võistlejad ja kõige kirkama medali sai kaela Olga Jakovleva.
Klubide arvestuses tuli esikohale Reval-Sport. Palju õnne!

Tänase seisuga on Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit valinud ka esimesed sportlased, kes kindlasti esindavad Eestit 19.-20. novembril toimuval MM-il Nokia Kontserdimajas.
Esimesteks valituteks osutusid naistest Esta Pilt, Merike Sula ja Monika Saar. Meestest kogu kulturismi absoluut: Ott Kiivikas, Janar Rückenberg, Taavi Koovit, Raigo Kuusnõmm, Marti Taru, Imre Vähi, Meelis Susi ja Rain Kuusnõmm.

Võistluste peakohtunik Indrek Otsuse sõnul on Eestil välja panna vääriline meeskond!

Palju õnne kõigile võitjatele!

[attachment=215]Täisprotokoll saadaval siin.[/attachment]

II EMV atleetlikus fitnessi tulemused
Ehk kõige tasavägisem lahing oli vastupidavusvoorus Väino ja Martini vahel, kus lõpuks jäi vahe vaid 2 meetrit Väino kasuks.
Möll saalis oli meeletu!

Tulemused on järgmised:

Noored:
I koht – Jürgen Ots
II koht – Siim Jürgenstein

Meesjuuniorid:
I koht – Alex Uuetalu
II koht – Mihkel Mägi

Naisjuuniorid:
I koht – Liis Kristiin Vaher

Naised:
I koht – Esta Pilt
II koht – Rete Jallai

Mehed -180 cm:
I koht – Oleg Anissimov
II koht – Harri Indus

Mehed +180 cm:
I koht – Martin Münz
II koht – Väino Katala

Palju õnne, tubli töö! Fotosid vaata foorumist!

VI Innar Mardo Memoriaal

Arvukate osalejatega pikk võistluspäev koosneb kolmest blokist:
kell 10:00 Eesti meistrivõistlused athletic fitnessis
kell 14:00 lamades surumise võistlus “Record Breakers”
kell 17:00 Eesti meistrivõistlused fitnessis, bodyfitnessis ja kulturismis

VI Innar Mardo memoriaal on alanud ja Athletic fitness on jõudnud oma viimase ala sõudeergomeetril sõudmise juurde. Kogu päeva jooksul toimub otseülekanne Salme kultuurikeskuses toimuvast, kui ei saa kohale tulla, siis vaata [url=http://www.ustream.tv/channel-popup/lacertosus]siit[/url]

Athletic fitness koosneb kolmest voorust: kehavoor, jõuvoor (mis koosneb omakorda
lõuatõmbamisest ja triitsepsi surumisest rööbaspuudel korduste peale) ja vastupidavusvoor
(kus võistlejad sõuavad sõudeergomeetril 2 minutit).
Teist korda Eesti meistrivõistluste kavas olevale athletic fitnessi võistlusele on
registreerunud ka fitnessi värske maailmameister Oleg Anissimov. Kindlasti
ihkab kuldmedalit ka Martin Münz, kes on selle spordiala üks
n.-ö maaletoojaid Eestis. Naistest on tiitlit kaitsmas Esta Pilt.

Esmakordselt Eesti meistrivõistluste ajaloos toimub ka Bikini Fitnessi võistlus. Kõige enam sarnaneb see ala bodyfitnessile, kuid edu saavutamiseks ei ole vaja sellist lihasmassi ja madalat rasvaprotsenti. Eks see ala sündiski eesmärgiga ligi tõmmata “laiu masse” ja näidata sportlikult treenitud, aga naiselikku keha, rõhuga just viimasel.
Loe artiklit: [url=http://www.fitness.ee/artikkel/1327/bikiini-fitness-saame-tuttavaks]Bikiini fitness: saame tuttavaks![/url]

Lamades surumise võistlus “Record Breakers” toob lavale selle ala tipud
eeotsas juuniorite maailmameistri Siim Rasti ning noorte maailmameistri Alex Edward Rausiga. Algraskuseks on 200kg, kuid tulemusi on oodata 270 – 280 kg juurde.
Kokku osaleb “Record Breakers” võistlusel kümme sportlast.

Eesti Meistrivõistlused fitnessis, bodyfitnessis ja kulturismis tõotavad väga tasavägist lahingut. Fitnessis on võimalus näha maailmameister Oleg Anissimovi vabakava. Bodyfitnessis on aga tulemas huvitav vastasseis, sest laval on korraga viimaste aastate Eesti karikavõitjad ja Eesti meistrid: Esta Pilt, Kati Grabbi, Laura Reisalu ja Merike Sula.
Klassikalises kulturismis on võistlustules selle ala kogu Eesti paremik, alustades kolmekordsest Euroopa meistrist Taavi Koovitist ning arvukate EM-i ja MM-i medalikohtade omanikust Imre Vähist. Neile pakub kindlasti tugevat konkurentsi Janar Rückenberg.
Meeste kulturimis on lavale tulemas kolmekordne Euroopa juuniorite hõbemedalist
Raigo Kuusnõmm, kes naases äsja medaliga ka Põhjamaade meistrivõistlustelt. Lisaks saame kaasa elada MM-i pronksile juuniorite kategoorias Mikk Raudsepale ja loomulikult ei puudu lavalt ka Ott
Kiivikas, kellele on see juba 13. kord järjest kaitsta Eesti absoluutset meistritiitlit. Esikulturist Kiivikale on see ka viimane vormiproov enne kulturismi maailmameistrivõistlusi, mis toimuvad vaid mõned päevad hiljem Indias, Mumbays 4.-7. novembril. See on Kiivikale ühtlasi ka 24. kord osaleda suurvõistlustel, millest siiani parim koht on ette näidata 2004. aastast, kui Ott
saavutas maailmameistrivõistlustel 5. koha. Peale seda on ta olnud stabiilselt maailma 10 parema seas (kokku 6 korral)!

Sel aastal on lavale oodata rekordarv osavõtjaid, sest eelülesandmise
põhjal on ainuüksi EMV-le kulturismis ja fitnessis registreerunud 45 sportlast.
Kui neile lisada atleetlik fitnessi ja lamades surumise võistlejad, siis
osaleb pühapäeval Salme Kultuurikeskuses päeva jooksul kokku umbes 70
sportlast. Eks sportlaste motivatsioon on ka sedavõrd suurem , et esmakordselt toimub rahvusvahelise kulturismiorganisatsiooni IFBB liiga suurvõistlus just Eestis. Nimelt võõrustab Tallinn 19.-20. novembril Nokia Kontserdimajas toimuvaid klassikalise kulturismi maailmameistrivõistlusi. Just 30.oktoobril selguvad Eesti meistrivõistlustel need sportlased, kes esindavad Eestit sel suurvõistlusel. Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu juhatus kinnitab MM-i koondise peale meistirvõistluste tulemuste selgumist
järgmisel nädalal.

Sel pühapäeval, 30. oktoobril toimub Salme Kultuurikeskuses VI Innar Mardo memoriaal – 43. Eesti Meistrivõistlused kulturismis, fitnessis ja bodyfitnessis! Väikeses Eestis oleks kohalikud meistrivõistlused muidu ehk aasta spordikalendri kõrghetk, kuid sel aastal on EMV kindlasti ka äratõuge novembris Tallinnas toimuvatele maaimameistrivõistlustele ja maailmakarikavõistlustele (Nokia Kontserdimajas, 19.-20. nov).

Just 30. oktoobril selguvad EMV tulemusena need sportlased, kes asuvad novembris mõõtu võtma maailma parimatega ja võitlema Eesti au eest! Võitlus tuleb emotsiooniderohke nii osalejatele kui ka kaasaelajatele! Et meie kulturistidel ja fitnessistidel on nii Serbias kui Rootsis toimunud meistrivõistlustelt rohkelt medaleid ette näidata, on loodetavasti võitlusmoraal jätkuvalt kõrge.

30. oktoobril toimuvad Eesti meistrivõistlused ka atleetlik fitnessis. See kolmest osast (jõud, vastupidavus, kehaproportsioonid) koosnev ala annab võimaluse edukas olla ka neil, kel pole kõik voorud ühtviisi tugevad, kuna võitja selgitatakse kõigi voorude punktide liitmise teel. Nii et põnevust jätkub viimase soorituseni!

Samuti toimub 30. oktoobril ka lamades surumise võistlus „Record Breakers 2011“ – saame teada, kes on Eesti raudmehed!
Kui tundub, et võistluspäev tuleb maskuliinne, toores ja ürgne, siis olgu öeldud, et Salme Kultuurikeskuse testosteroonist paksu õhku tulevad ventileerima ka kenad naissportlased!
Tule veeda mõnus ja sütitav pühapäev ning ela omadele kaasa!

Praguseks registreerunud sportlased vaata [url=http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=34327]Fitness.ee FOORUMIS[/url]
[url=http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=34544&st=40]
ENNUSTUS VÕISTLUS SIIN[/url]

Pileti ostjate vahel loositakse veel magusamaid auhindu:

* 5 kasti MetalPumpi
* 4 VIP-pääset Klassikalisele Kulturismi MM ja MK’le
* 10 Klassikalise Kulturismi MM ja MK meenet

PILETID SAADAVAL [url=http://www.piletilevi.ee/est/piletid/sport/muu/?concert=93783]PILETILEVIS[/url]

43.EMV kulturismis ja fitnessis

VÕISTLUSJUHEND

Aeg ja koht

Võistlused toimuvad 30.oktoobril Tallinnas, Salme Kultuurikeskuses, aadressil Salme 12.

Võistlejate eelregistreerimine toimub internetis, aadressil [url=http://www.ifbb.ee/?Page=16&formID=1]www.ifbb.ee[/url]. Eelregistreerimine on KOHUSTUSLIK! Eelregistreerimata sportlased võistelda ei saa. Eelregistreerimise viimane päev on 24.oktoober.

Võistlejate registreerimine ja kaalumine on laupäeval, 29.oktoobril kell 18:00-19:00, spordiklubis Reval-Sport (Aia 20).

Võistluste korraldaja
Võistluste korraldaja on Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit.

Osavõtu kategooriad:
Noored athletic fitness (sünniaasta 1993 ja hiljem)
Meesjuuniorid athletic fitness (sünniaasta 1990-1992)
Naisjuuniorid athletic fitness
Naised athletic fitness (sünniaasta 1989 ja varem)
Mehed athletic fitness -180cm, +180cm
Noored kulturism -70kg, +70kg
Juuniorid kulturism -75kg, +75kg
Mehed kulturism -85kg, +85kg
Mehed klassikaline kulturism: -171cm, -180cm, +180cm NB! Sõltuvalt pikkusest on maksimumkaaluks:
kuni 168cm: pikkus (cm) miinus 100
168,1 kuni 171cm: pikkus (cm) miinus 100 pluss 2
171,1 kuni 175cm: pikkus (cm) miinus 100 pluss 4
175,1 kuni 180cm: pikkus (cm) miinus 100 pluss 6
180,1 kuni 190cm: pikkus (cm) miinus 100 pluss 8
190,1 kuni 198cm: pikkus (sm) miinus 100 pluss 9
üle 198cm: pikkus (cm) miinus 100 pluss 10
NB!Naised juuniorid bodyfitness (kuna võistlejaid on rohkem, lisasime selle kategooria)
Naised bodyfitness -163cm, +163cm
Naised fitness
Mehed fitness
Bikini fitness

Võistlusmäärused
Võistlused korraldatakse IFBB määruste järgi.
Bodyfitnessis on ainult üks voor so värviline bikini.
Vabakava pikkus on kulturismis 1 minut ja fitnessis 1,5 minutit. Peakohtunikul on õigus eemaldada võistlustelt tasemele mittevastavad sportlased. Kohtunike korraldusi mittetäitev sportlane diskvalifitseeritakse ja annulleeritakse ka tema võistlustulemus.

Nõuded võistlejatele
Kõik võistlejad peavad esitama ID kaardi. Võistlejail peab olema kaasas võistlusmuusika CD-l, millele on kirjutatud võistleja nimi ja klubi. CD-l tohib olla ainult üks lugu. Kaalumine toimub võistlusriietuses. Ette tuleb näidata ka vabakava riietus (fitness) ja kingad (fitness ja bodyfitness)

Autasustamine
EMV kategooriate võitjaid autasustatkse karikaga ja kolme paremat medaliga.
Eriauhinnad on parimale vabakava sooritajale, parimale veteranile ja parimale uustulnukale.

Dopingukontroll
Dopingukontrolli viib läbi SA Antidoping.
Dopigukontrolli minevate sportlaste selgitamiseks kasutatakse ühte või mõlemat meetodit so juhuslik (loosiga) ja siht-testimine.

Osavõtumaks
Klubid kes tahavad, et nende võistlejad osalevad klubilises arvestuses peavad tasuma EKFL-i aastamaksu 320 EUR. Sisseastumismaks on 64 EUR.

EKFL-i mittekuuluvate klubide sportlastele (ka aastamaksu mittetasunud klubide sportlastele) on osavõtumaks 25 EUR. EKFL liikmesklubi sportlastele on osavõtt tasuta.
(EKFL arveldusarve 1120231185, selgitusse lisada võistleja nimi ja võistlus)

Info võistluste kohta
Tel: 677 4666, 53 844 800, lisainfo [url=http://www.ifbb.ee]www.ifbb.ee[/url]

Öömaja osas on pakkuda Reval Sport klubi kõrval asuvat hotell Braavo, Aia 20 (kahese toa hind 45€. NB!Tubade arv piiratud, soovijatel palume koheselt võtta ühendust annika@braavo.ee ja broneerida endale tuba. Kui seal toad lõppevad, aitab Annika ka alternatiiv öömaja leidmisel. Kuna kaalumine ja registreerimine toimub SK Reval – Sport, siis Braavo variant sobib võistlejatele hästi.

Registreeri ennast [url=http://www.ifbb.ee/?Page=16&formID=1]SIIN[/url]

Record Breakers 2011 lamades surumises

Juhend

1. Võistluse eesmärk ja ülesanded:

• Võimaldada Eesti parimatele raskejõustiklastele kvaliteetvõistlus
• Populariseerida jõutõstmist harrastajate seas

2. Võistluste organiseerimine, koht ja aeg:

• võistlusi organiseerib Fitness.ee koostöös Eesti Jõutõsteliiduga
• võistluste direktor: Laura Laan tel.55 33 133
• võistluste peakohtunik: Marko Terasmaa
• võistluste peasekretär: Margus Silbaum
• võistluste kommentaator: Ott Kiivikas
• Tallinn, Salme 12, salme Kultuurikeskus
• 30.oktoober 2011 algusega kell 14.00

3. Võistlused reeglid:

Võistlused toimuvad lamades surumises, surutakse maksimum raskust.
Võistleja algraskus peab olema vähemalt 200kg.
Enne võistlust võistlejad kaalutakse. Kaalumine toimub kohapeal 12.00-13.30.
Parimad selgitatakse Wilks’i punktide alusel.
Lubatud on kasutada spetsiaalvarustust (särgid, rihmad, randmesidemed).
Igal võistlejal peab olema trikoo ning täistallaga jalanõud.

4. Võistlustele registreerimine:

Võistlustele kutsutakse Eesti parimad surujad individuaalse kutsega.
Lõplik nimekiri selgub 30.09.2011. Nimekirja kinnitab võistluste orgkomitee.

5.Autasustamine:

Kõiki võistlejaid autasustatakse karikaga. Lisaks auhinnad sponsoritelt.

6.Kõik võistlejad kannavad personaalselt vastutust oma tervisliku seisundi eest

7.Võistluste ajakava:

Kell 12.00-13.30 – kaalumine
Kell 14.00 – soojendus
Kell 14.30 – võistluste algus
Kell 15.30 – autasustamine

9.Toetajad:
Fitness.ee, Eesti Jõutõsteliit, SK Sparta, SK Reval-Sport, Estonian Fitness, Fitshop,

Laura Laan
võistluste direktor
55 33 133

Autor: EKFL