20. november 2011

Eestile tuli nii ootuspäraseid kui ootamatuid võite!

Pikk ja pingeline periood nii võistlejatele kui korraldusmeeskonnale sai eilsega väärilise lõpu. Meie tublid sportlased näitasid tõsist maailmataset, millega nad paigutasid Eesti teiseks klassikalise kulturismi riigiks maailmas! On koolilapselegi selge, et võistlustel osalenud 34 maa arvestuses on tegu suurepärase tulemusega. Eilselt MK-lt ja MM-ilt võitsid eestlased kokku 7 medalikohta, mis on arvuliselt rohkem kui õnnestus võita ühelgi teisel riigil. Eestile järgnes Poola, kelle sportlased võitlesid välja 4 medalit.

Võistlustelt tuli nii ennustatavaid, kuid ka täiesti ootamatuid tulemusi.
Et Vitaliya Dimitrieva tuli naiste bodyfitnessi kategoorias – 163 cm 5.kohale, on väga tubli saavutus! Eelfinaalis võistles selles kategoorias ju ahvatleva finaalikoha pärast 13 sportlast.
+163 cm kategoorias saavutas pronksi Merike Sula.

Oleg Anissimovi kuld meeste fitnessis oli valitseva maailmameistri saavutuste kohta igati ootuspärane tulemus (vähimat me ei oodanudki!), kuigi tugevat konkurentsi pakkus ka Ukraina troll Khashalov. Kes jälgis võistlusi, saab aru, millest jutt käib 🙂 Kristina Koroljaki hõbe naiste fitnessis võttis aga kõik ahhetama – seljatas ta ju kahekordse juunioride maailmameistri Oksana Orobetsi (4.koht) ning samuti ka Olga Volokhi (5.koht), kes on 2010.a EM-i hõbe. Kristinale oli see hea soojendus ka enne juunioride MM-i Hispaanias, kuhu ta võistlema sõidab. Pöidlad pihku, et tal seal hästi läheks!

Et Ott Kiivikas meeste kulturismi MK-l kulla võtab, oli selge kohe, kui mehed lavale tulid. Nii Ott kui meie oleme sellega juba harjunud 🙂 Välk selgest taevast oli aga Esta Pildi esikoht Athletic Fitnessis! Liis Kristiin Vaher tuli 6.kohale, seega motivatsioon edasipürgimiseks on kindlasti tagatud. Meeste Athletic Fitnessis tuli pronksikohale Oleg Anissimov ja 4.koha saavutas Martin Münz. Esimesed kaks kohta olid rootslaste päralt, aga pole ka imestada, kuna Rootsis on Athletic Fitnessi harrastatud oluliselt kauem kui Eestis. Aga tasub ette vaadata – meie sportlased on skandinaavlastele kannale astumas.

Kahtlemata rõõmustav tulemus oli see, et klassikalise kulturismi finaali pääses eelvõistlustelt 69 mehest 4 eestlast. Aga nii vägev uudis, et Taavi Koovit ka lausa kulla võitis, oli kuulda Nokia kontserdisaalist Kosmose kinoni välja! Raigo Kuusnõmm, Imre Vähi ja Janar Rückenberg on maailma parimate seas oma pikkuskategooriates 5ndad mehed – meile meeldib!

Ka möödunud aastate võistlustelt oli eestlastele medaleid tagantjärele tulemas. Dopingukontrolli tulemuste selgudes muutusid väljakuulutatud tulemused järgmiseks:

2010. a Euroopa Meistrivõistlused klassikalises kulturismis:
Taavi Koovit – kuld
Imre Vähi – pronks
2010.a maailmameistrivõistlused klassikalises kulturismis:
Imre Vähi – pronks
2009.a Maailmamängud kulturismis:
Ott Kiivikas – hõbe

Need auga väljateenitud medalid riputati samuti eile pidulikult kaela.

Võistluspäevade jooksul tehti ka tähtis otsus Athletic Fitness spordiala osas. Pärast demovõistluse nägemist otsustas rahvusvahelise kulturismiorganisatsiooni IFBB president Dr. Rafael Santonja lisada Athletic Fitnessi ka Arnold Classic võistluse kavva. Selle mõtteni juhatas teda EKFL-i president hr. Arnold Tokko, kelle kõrvu paitab kahtlemata ka nimepaari “Arnold ja Arnold” kõla. Athletic Fitness peaks olema juba järgmisel aastal Arnold Classic Europe kavas.

Edasi, Eesti!

Nokia Kontserdimajas äsjalõppenud MM ja MK võistluselt viisid meie sportlased koju 7+4 medalit!

Taavi Koovit – kuld / klassikaline kulturism -180 cm
Ott Kiivikas – kuld / meeste kulturism
Esta Pilt – kuld/ Athletic Fitness, naised
Oleg Anissimov – kuld/ fitness, mehed
Kristina Koroljak – hõbe/ fitness, naised
Oleg Anissimov – pronks/ Athletic Fitness, mehed
Merike Sula – pronks / naiste bodyfitness +163 cm

Lisaks tuli veel 4 medalit taganjärele 2009.a ja 2010.a suurvõistlustelt.
Dopingukontrolli tulemuste selgudes muutusid võistluste tulemused selliselt:

2010. a Euroopa Meistrivõistlused klassikalises kulturismis:
Taavi Koovit – kuld
Imre Vähi – pronks
2010.a maailmameistrivõistlused klassikalises kulturismis:
Imre Vähi – pronks
2009.a Maailmamängud kulturismis:
Ott Kiivikas – hõbe

Maade arvestuses tuli Eesti teisele kohale:
1. Poola – 46 punkti
2. Eesti – 43 punkti
3. Korea – 33 punkti
4. Türgi – 28 punkti
5. Iraan – 23 punkti
6. Venemaa – 21 punkti
7. Saksamaa – 21 punkti
8. Bulgaaria – 16 punkti
9. Tsehhi – 16 punkti
10. Jaapan – 12 punkti

Need auga väljateenitud medalid said samuti tänastel võistlustel pidulikult kaela riputatud.

Juubeldamiseks on põhjust küllaga ja täna kella 22-st on kõik MK-l ja MM-il võistelnud sportlased häid tulemusi tähistamas pidulikul lõpubanketil.

Autor: EKFL