22. november 2011

Eesti Olümpiakomitee kohtus maailma kulturismiliidu IFBB ja EKFL-iga

Seoses 19.-20. novembril Tallinnas peetud klassikalise kulturismi maailmameistrivõistlustega toimus reedel, 18. novembril Eesti Olümpiakomitees (EOK) kohtumine maailma kulturismiliidu IFBB juhi Dr.Rafael Santonja ja EOK presidendi Mart Siimanni vahel. Lisaks võtsid kohtumisest osa IFBB peasekretär William Tierney, EOK peasekretär Toomas Tõnise ja Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu (EKFL) juhatus eesotsas president Arnold Tokko, Ergo Metsla ja EOK sportlaskomisjoni president Ott Kiivikasega.

EOK peasekretär Tõnise tegi ülevaate organisatsiooni struktuurist ja rääkis Eesti spordi toimimisest laiemalt. Samuti vesteldi kulturismi ja fitnessi teemadel – suureks üllatuseks maailma kulturismiliidu presidendile oli näiteks see, et harrastajate arvult on kulturism ja fitness Eestis 3. kohal peale võimlemist ja jalgpalli. Samuti tõstis EOK peasekretär esile EKFL –i kui hästi toimivat alaliitu, kus aruandlused on korras, toimub sisuline ja katkematu
töö võitluses dopinguga ja millel on järjepidevalt ette näidata häid tulemusi rahvusvahelistelt võistlustelt. Meenutagem, et sel sügisel võideti täiskavanute tiitlivõistlustelt 2 MM kulda, 1 hõbe, lisaks Euroopa absoluutne meistritiitel, EM hõbe ja lisaks veel kolm 5. kohta MM –ilt. Samuti võideti möödunud nädalavahetusel Tallinnas toimunud maailmakarikaetapilt 3 kulda, 1 hõbe ja 1 pronks. Hulgaliselt on medaleid toodud ka Põhjamaade meistrivõistlustelt.

Seega on 2011.a antud tulemustega olnud EKFL-ile edukaim läbi aegade. Kuid käesolev spordiaasta pole sellega veel lõppenud – eeloleval nädalavahetusel on Hispaanias toimumas juunioride MM, kus Eestit on esindamas äsjalõppenud MM-i hõbemedalist – seega on oodata veelgi medalilisa.

EKFL on oma panust andmas ka uuendustesse maailma kulturismi- ja fitnessivõistlustel. Nimelt äsjalõppenud maailmakarikavõistlustel kulturismis, fitnessis ja bodyfitnessis otsustas IFBB president EKFL-i ettepanekul liita Arnold Classic võistluse kavva spordiala Athletic Fitness, mida on siiani harrastatud vaid Skandinaaviamaades ning mille edendamisse ka Eesti tublisti panustab.

Hr. Siimann ja hr. Tõnise olid medalivõitjaid autasustamas ka nädalavahetusel peetud klassikalise kulturismi MM –il.

Autor: EKFL