23. november 2011

Kristina Koroljak juuniorite MM 7.koht

Hispaanias, Santa Susannas lõppesid selle aasta viimased kulturismi ja fitnessi suurvõistlused – juuniorite ja veteranide maailmameistrivõistlused. Eestit esindas neil võistlustel juuniorite fitnessis -163cm Kristina Koroljak, kes saavutas 7.koha.

Kategooria oli väga tugev, sest paljud juuniorite võistlejad on suuri tegusid teinud ka juba naiste seas. Nii kroonitigi juuniorite maailmameistriks sellel aastal juba varem täiskavantue maailmameistriks tulnud Melissa Zabo Ungarist, teiseks platseerus eelmise aasta juuniorite maailmameister Laura Cupsa Rumeeniast ja kolmandaks jäeti sedapuhku Renata Meri Ungarist. Varem korduvalt nii täiskasvanute kui juuniorite suurvõistlustel medaleid noppinud Domenika Multanova pidi seekord lausa medalita jääma ja platseerus 4. kohale.

Kristina võib siiski oma selle aasta arenguga väga rahule jääda, sest krooniti ta ju Eesti meistriks ja kodus toimunud maailmakarikavõistlustel võitis ta hõbemedali, seljatades paljud selle ala maailma tipud.

Ühtlasi on põhjus ka kulturistide ja fitnessistide aasta ka numbrites kokku võtta. Oli läbi 45. aastase kulturismi ajaloo, kõige edukam aasta! Kokku võideti täiskavanute tiitlivõistlustel (EM, MM ja MK) 11 medalit: 2 MM kulda, 1 MM hõbe, 1 EM Aboluutkategooria kuld, 1 EM kuld, 1 EM hõbe, 3 MK võitu, 1 MK hõbe, 1 MK pronks. Lisaks jõudis MM finaali 6 parema sekka 3 võistlejat lõpetades MM 5. kohaga. MM – delt tuli lisaks 7,8,9 koht. Sellega medalisadu veel ei lõppenud, võideti mainekas Baikal Grand Prix võistlus ja Põhjamaade meistrivõistlustelt toodi 5 medalit 3 hõbedat ja 2 pronksi.

EKFL lõpetab oma 2011 aasta pidulikult 30. detsembril aastalõpu peoga.

Eeloleval nädalavahetusel, 25.-28. novembril toimuvad Hispaanias, Santa Susannas selle aasta viimased suurvõistlused kulturismis ja fitnessis – nimelt juunioride ja veteranide maailmameistrivõistlused kulturismis, klassikalises kulturismis, fitnessis, bodyfitnessis ja meeste ratastooli kulturismis.

Jälgi toimuvat, [url=http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/34705-ifbb-juuniorite-mm-santa-susannas-otsereportaazh/page__pid__323292__st__20#entry323292]siit forumisse[/url]
Meeles on alles värsked emotsioonid möödunud nädalavahetuselt, mil Tallinn võõrustas maailma klassikalise kulturismi paremikku ja Eesti saavutas riikidevahelises punktiarvestuses 34 riigist 2.koha. Maailmakarikal pakkus üllatusesinemise alles juunioride eas võistlev Kristina Koroljak, kes sõidab Eestit esindama ka Hispaaniasse juunioride MM-ile. Läinud nädalavahetusel toimunud fitnessi maailmakarikavõistlustel seljatas Kristina mitmed maailma fitnessiparemikku kuuluvad sportlased, eesotas kahekordse juunioride maailmameistri Oksana Orobetsi ja Vene naiste ühe esinumbri Olga Volokhi. Lõppenud MK-l tuli Kristinal tunnistada vaid maailma- ja Euroopa meistri Tatjana Dvortsova paremust.

Kui nädal tagasi oli plaan saata Kristina oma esimesele MM –ile lihtsalt osalema ja kogemusi saama, siis oma suurepärase vormi ja esitusega tõestas ta, et Santa Susannas peetaval juunioride MM –il tuleb kõigil medalipretendentidel temaga arvestada. Kristina arenguhüppe taga on meie oma maailma tipptegija Natalia Nazarenko – Kiivikas, kes kevadel, peale viimast Eesti karikavõistlust hakkas Kristina treeneriks. Natalia saadab Kristinat ka neil võistlustel. Lisaks sõidab võistlustele ekstradelegaadina kaasa Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu esindaja Janika Jürgenson.

Eelvõistlused toimuvad laupäeval, 26. novembril ja finaalid 27. novembril. Jooksev reportaaž kohapeal toimuvast edastatakse läbi www.fitness.ee portaali.

Autor: EKFL