29. november 2011

Eesti sportlased sihivad Soome vabavõitlusturniiril esikohti

17.-18. detsember toimub Kuopios Finnish Open – Soome lahtised meistrivõistlused amatööride sportlikus vabavõitluses. Tegu on lähiriikide kõige suurema amatööride võistlusega, kus igas kaaluklassis osaleb 16 sportlast. Eestist sõidab turniirile kaheksa amatöörsportlast, sealhulgas üks naissportlane.

“Kõik Finnish Openil osalejad võtsid osa ka viimasest Rajust – saime seal selgeks, millised on iga võistleja nõrgad kohad ja millega veel vaeva peame nägema. Valmistame amatööre võistlusteks ette, kaasates treeningutel erinevate võitlusspordialade Eesti parimaid,” rääkis koondise treener, MMA Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar. “2009.aastal võitis oma kaaluklassis turniiri Jüri Jõgiste, sel aastal on meil koos tugev ja suurearvuline meeskond, medalilootused on väga kõrged,” lisas Tõnissaar.

Eestist sõidavad võistlema kaheksa sportlast neljast spordiklubist (3D Treening Tallinnas, Võimla Tartus, Vabavõitlus Kuressaare ja MMAces Pärnus): Jüri Jõgiste, Lauri Ülenurm, Jass Murutalu, Kaspar Kraav, Märten Nurm, Sten Anslan, Mairon Tähe ja Helin Paara. Kaheksast sportlasest seitse võitsid ka oktoobri lõpus toimunud Rajul oma matši. Sportlased võistlevad Eesti sportliku vabavõitluse esindusvõistkonna Team Scared & Paranoid nime alt.

Sportlik vabavõitlus on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala – poksi, maadluse ja judo – ning teised kahevõitlusalad.

Autor: MMA Eesti