13. august 2012

Restu Rammumees 12 – protokoll

Restu Rammumees 2012 üldtabel

Alad
1. Meremees 20m+20m, tagasi 120kg liivakott üle joone.
2. Maakivid erineva kõrgusega alustele,120,135,142,160, 173.
3. 125kg kohvrite kandmine distantsile.
4. 32kg sangpommi hoidmine ees.
5. Palk max raskusele.

[pilt=7934]
Parandus: Andrei Šaskov II ala tulemus: 36,72 2k

Restu 78 spordipäeva raames toimus ka järjekordne Restu Rammumehe võistlus. Ilmajaamaga on Restu spordipäeval pidevalt hea koostöö ja seegi kord soojendas augustikuu päike päev otsa üritust. Rammumehi saabus kohale 8. Raunost kahjuks asja ei saanud ja nii jäi võistlustulle 7 võistlejat. Alad olid valitud maksimaalselt rasked, Eesti mõistes, lisaks Euroopa ala, 32kg sangpommi ees hoidmine. Ja kui sellele kõigele lisada muruväljak, kus igal aastal seda üritust läbi viiakse, saategi aimu võistluse raskusastmest.

Tabelist tulemusi näpuga taga ajades võib näha, et 350kg meremees tegi „oma töö“ ära. Kahel mehel ainult aeg kirjas. Ka maakividega saab kaasajal „tutvuda“ ainult Restu võistlusel. Seda oli näha ka tulemustest. Lisaks veel „retrokohvritega“, mis tahtsid peale pööret alati oma suunas edasi liikuda ja nimelt risti jalgadega, kõndimine kaugusele. See ala võttis võistlustelt veel ühe rammumehe. Meelis Peil tegi endale veidi viga. Euroopa alaks nimetatud 32kg sangpommi ees hoidmine oli enamusele võistlejatest kõva pähkel. Õnneks said kõik oma tulemuse kirja. Ja lõpualaks traditsiooniliselt raskuse tõstmine sirgetele kätele, seekord palk.

Mehed tegid tulemused, mis neilt oodati peale Lauri, kellelt Meelis Peili kõrvalejäämine kahest viimasest alast täielikult motivatsiooni kustutas, ning Meelis Pungitsa, kes oma hooaja esimesel võistlusel lemmikaladel, kivid ja kohvrid, „komistas“ ja palgis isegi tavapärast tulemust ei saavutanud. Lõpuprotokollis tema õnneks loeti paremaid kohti ja nii tuli ta võrdsete punktidega Marko ees teiseks. Peale seda võistlust kerkib õhku küsimus, mis saab Eesti rammumeestest? Paremad on nii kõvad, et kodused võistlused jäävad neile lahjaks. Samas hooaja keskel liitusid juba osad selle aasta parimad amatöörid profiliigaga, aga nende jaoks on võistlusalad rasked ja konkurentsi ei paku nad veel nii pea. Kuidas tekitada järelkasvu? Eelmise aasta amatööride kõvematest ei näe ma tegutsemas sellel aastal ühtegi.

Autor: Margus Pärsik