13. aprill 2013

Alex-Edward Raus tuli juunioride Euroopa meistriks, Rait Sagor ja Aimar Kuusnõmm — Euroopa hõbemedalistid!

Eile, 12. aprillil, Tšehhis toimunud juunioride Euroopa meistrivõistlusel jõutõstmises said eestlased Alex-Edward Raus ja Rait Sagor topeltvõidu kategoorias kuni 105 kg.

Alex kordas oma eelmise aasta edu ning tuli teist korda juunioride Euroopa meistriks. Rait parandas oma eelmise aasta kolmandat kohta, saavutades seekord hõbemedali. Mõlemad mehed olid oma vastastest peajagu üle ja pretendeerisid kullale. Nende omavaheline võitlus oli äärmiselt pingeline ja lõpuni ei olnud selge, kes tuleb võitjaks. Otsustava kaaluga oli Raidi viimane jõutõmbe katse (363 kg) – kui Rait oleks selle ära tõmmanud, oleks talle kuulunud lisaks meistritiitlile ka Euroopa rekord jõutõmbes. Raskus jäi siiski seekord alistamata.

Lõpptulemused olid järgmised: Alex-Edward Raus kükkis 370 kg, surus 247,5 kg, tõmbas 350 ning kogusummaks tuli 967,5 kg, mis on uus Eesti rekord. Rait Sagor kükkis 352,5 kg, surus 255 ning tõmbas 340 kg. Kogusumma tuli seega 947,5 kg.

Kategoorias -74 kg oli edukas ka Aimar Kuusnõmm, kes saavutas hõbemedali. Aimar kükkis 275 kg, surus 195 ning tõmbas 270 kg, püstitades Eesti rekordid kükis, lamades surumises ja kogusummas. Samas kategoorias võistles ka Harri Olak, kes saavutas 7. koha. Tema võistluse eredaimaks hetkeks võib pidada „väikest“ hõbemedalit jõutõmbes. Harri sai jõutõmbes kirja 280 kg ning püstitas Eesti rekordi.

Kokkuvõttes võib öelda, et Eesti jõutõstmise koondis suutis järjekordselt tõestada oma ülitugevat taset rahvusvahelistel võistlustel.

Autor: Eesti Jõutõsteliit