27. oktoober 2013

Aeroobika-kuninganna 2013 tiitli pälvis Kaisa Edenberg. Lisatud galerii ja FitnessTV videokokkuvõte!

20. oktoobril toimunud 20-ndad Aeroobikakuninganna võistlused võitis Tartust pärit Kaisa Edenberg.

20. korda toimunud võistlusel pürgis kuninganna tiitlile kokku 34 võistlejat, kelle hulgast valis žürii kolme vooru järel kaheksa finalisti. Võistlejaid juhendasid Eesti tuntumad treenerid: Kristi Roosimägi, Mariann Kilg, Jorge Hinojosa, Silja Siller, Sven Idarand ja Rainer Rebane.

“Žürii hindas parimat sportlikku vormi, harjutuste tehnilist täitmist ning lisaks esinemisoskust ja väljenduslikkust, oma osa mängis ka visuaalne väljanägemine”, põhjendas žürii esinaine, Eesti Võimlemisliidu asepresident, vabariigi esimesi ja staažikamaid aeroobikatreenereid, Kadri Liivak, tehtud valikut.

Ihaldatud tiitlile pürgijatele on heaks eeskujuks olnud läbi aegade kõik kuninganna tiitli võitjad, kelledest esimene – Mairit Saluveer (hilisem Miss Eesti 1997), kuulus käesoleval aastal ka žürii koosseisu. Lisaks temale aitasid uut kuningannat välja selgitada meie tuntumad aeroobika- ja fitnessiala spetsialistid, Tervis Pluss peatoimetaja Evelin Kivilo-Paas, teleajakirjanik ja tervislike eluviiside propageerija Tiina Park ning kunagine ürituse algataja Kai Ilp.

Tasavägise võistluse tulemusena anti lisaks välja ka eriauhinnad: Ajakiri Tervis Pluss lemmiku tiitli pälvis Kaisa Edenberg ning portaal Fitness.ee valis „FitStar 2013“, kelleksosutus Olga Petrova (Tallinn, Idakeskuse SK).

FitnessTV videokokkuvõte

Meeleolukat juubeliüritust juhtisid mitmekordne Eesti meister ja Põhjamaade parim kulturist Ott Kiivikas ja staaraeroobik Katrin Väli ning vürtsi lisasid põnevad esinejad: Eesti esibreikarite trupp „Original Skillz – Worldwide Team Estonia“, Eesti mitmekordne meister iluvõimlemises – Viktoria Bogdanova, Showgrupid Brilliance ja Harem, Euphoria Dance Studio, Rosanna Moekooli ning Esteetika Tanstukooli ja A-Rühma tantsijad jt.

Parimad pälvisid hulgaliselt auhindu sponsoritelt ja toetajatelt – peaauhinnaks võitjale on Tiina Talumehe disainkleit. Kingitused „Aeroobikakuninganna 2013“ võitjatele panid välja ajakiri Buduaar, Spordiklubi Sparta, Adidas Eesti, Fitshop, Salong Hairyne ja Previa, Expressions, TERE, Emilia Photography, Sunpower, JAHH Catering, Estecs OÜ. Õhtujuhte riietas REPLAY.

Kaisa, kes treenib DanceAct Tantsustuudios elab Tartumaal ning on lõpetanud Tartus asuva Eesti Maaülikooli. Tantsukarjääriga alustas Kaisa 1997. aastal Eesti ühes tuntuimas võistlustantsuklubis Stiil õpetajate Jaan ja Hele Siilak käe all.

Kaisa on oma tantsualaseid teadmisi ning oskusi täiendanud selliste oma ala tunnustatud spetsialistide käe all nagu Juha Leskinen, Barbara Ambroz, Katia Vanone, Egils Smagris, Satu Markkanen, Guillermo Zayas Ramirez, Yasser Sarria Terry, Raul Martinez Gutierrez.

Hetkel on Kaisa DanceAct Tantsustuudio bailatino treener ja tänasest ka Aeroobikakuninganna 2013.

Aeroobikakuninganna võistlustel teise koha saavutas Tatjana Golub (Viljandi, Hope Spordiklubi) ja kolmanda koha Karolin Möllits (Rakvere, A-Rühma tantsutüdruk).

Aeroobikakuninganna üritust toetasid: Sparta Spordiklubi, Fitness.ee, Ajakiri Tervis Pluss, TERE; Expressions, JAHH Catering, Ajakiri Buduaar, Salong Hairyne ja Previa, Makeup Raidi Ilter.

Autor: Toimetus