22. jaanuar 2014

Tõnissaar asub võitlema EUMMA tiitlivöö eest

22. veebruaril toimub Taanis sportliku vabavõitluse liiga European MMA kaheksas võistlus, kus liiga kergekaalu tiitlivöö peale toimuvas õhtu peamatšis astub üles Eesti vabavõitleja Ott Tõnissaar (7 võitu, 1 kaotus). Tõnissaare vastaseks on Iraani päritolu Ayub Tashkilot (11 võitu, 3 kotust).

“Terve möödunud aasta tabas mind uute matšide leidmisel hunnik ebaõnne – päris mitu vastu võetud matši jäid minust mitte sõltuvatel põhjustel ära. Detsembrikuu lõpus pakuti võimalust minna vastamisi Põhjamaade edetabelis neljandat kohta hoidva Tashkilotiga,” kirjeldab toimuvat matšiks valmistuv Tõnissaar. “See on see tase, kus peaksin täna oma matše pidama. Tugeva soorituse korral avab see kindlasti nii mulle kui ka Eesti MMA-le täiesti uusi võimalusi,” lisab Tõnissaar.

Tõnissaar (29) on pidanud kaheksa profimatši, millest võitnud seitse. Seitsmest võidust kuus on saavutatud kas alistuse või tehnilise nokaudiga. 2006. aastal vabavõitlusega algust teinud mehel on lisaks ette näidata Brasiilia jiu-jitsu Euroopa meistrivõistluste avatud kaalu 3. koht (2009) ning samuti 3. koht Eesti meistrivõistlustelt kreeka-rooma maadluses (2013). Oma eelmise matši pidas Tõnissaar Soome liigas The Cage, kus võitis kohtunike otsusega Euroopa tulevikutegijaks peetavat tšetšeeni võitlejat Musa Amagovit. Lisaks on Ott Eesti sportliku vabavõitluse liiga Raju peakorraldaja ja Tartu spordiklubi Võimla MMA võistlusmeeskonna eestvedaja.

[pilt=10029]Pildi autor Kulmassa.fi, Antti-Latva Kyyny

Tashkilot (26) on pidanud neliteist profimatši, millest võitnud üksteist. Üheteistkümnest võidust kuus on saavutatud kas alistuse või tehnilise nokaudiga. Samuti kreeka-rooma maadlustaustaga Tashkilot on Põhjamaade kergekaalu edetabelis hetkel [url=http://www.mmaviking.com/mma-vikings-official-nordic-rankings-dec-2013-2/]4. kohal[/url], kus esimesel ja teisel kohal endised UFC võitlejad Reza Madadi ja Anton Kuivanen. Iraani päritolu võitleja pole kaotanud alates 2011. aasta aprillist ühtegi matši.

Tõnissaarega sõidavad nurgameeskonnana kaasa Tallinna spordiklubi 3D Treening peatreener Priit Mihkelson ning poksitreener ja MMA võistlusgrupi eestvedaja Vallo Hannus.

Sportlik vabavõitlus on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala – poksi, maadluse ja judo – ning teised kahevõitlusalad.

Autor: MMA Eesti MTÜ