24. jaanuar 2014

Allar Raja üritab murda Tõnu Endreksoni ülemvõimu sõudeergomeetril

Ligi 500 harrastajat ja tippsportlast stardivad laupäeval traditsioonilisel sõudeergomeetrite võistlusel Alfa 2014, kus esikohta läheb teiste seas kaitsma Tõnu Endrekson.

Tallinna Spordihallis toimuval võistlusel on Endreksoni põhikonkurendiks eeldatavalt Allar Raja. Alfa peakorraldaja Mihkel Klementsovi sõnul näitas Raja eelnevatel nädalavahetustel väga teravat minekut kahel Wattbike’i siserattavõistlusel. “Kuigi ta pole sel vahendil kunagi treeninud, viis ta 4000 meetri Eesti rekordi ajani 4:17,9, see jääb isegi maailmarekordile alla vähem kui sekundi,” kinnitas Klementsov.

Kuid Eesti parimale sõudjatele Endreksonile ja Rajale pakub kindlasti konkurentsi ka tugev lätlane Gints Zunde. “Zunde tegi eelmisel nädalal Lätis tulemuse, mis näiteks möödunud aastal oleks Tallinnas andnud kolmanda koha,” ütles Klementsov.

Meeste klassis stardib 34 võitlejat. Kõige arvukamalt on osalejaid poiste A-vanuserühmas, tervelt 64. Just noorte startides võivad paljud poodiumikohad minna välisvõistlejatele, sest kohal on enamik Läti ja Leedu tugevamaid tegijaid. Lisaks osalevad Alfal külalised Soomest, Venemaalt ja Inglismaalt.

“Naistest on väga tugev Läti tulevikulootus, ühepaadil MM-il 12. kohale tulnud Elza Gulbe,” tõdes Klementsov. “Paraku pole talle konkurentsi pakkumas Kaisa Pajusalut, kes treenib hetkel Uus-Meremaal”.

Alfa 2014 algab eelsõitudega kell 11, finaalid peetakse kell 15. Publikule on sissepääs tasuta. Esmakordselt toimub võistlustest ka online-ülekanne, mis on nähtav Delfis.

Alfal starditakse sõudeergomeetritel Concept2, mis on üks enimlevinud treeningmasinaid maailmas. Võistlus toimub 21. korda.

Lisainfo: [url=http://www.alfarace.ee]www.alfarace.ee[/url]
[url=http://www.alfarace.ee/teade/startlist_alfa_2014.pdf]Stardiprotokoll[/url]

Autor: Alfarace