5. aprill 2014

VI Lõuna-Eesti karikavõistlustest võttis osa ligi 60 sportlast! Galerii ja protokoll

5. aprillil said Lõuna-Eesti inimesed näha laval kauneid sportlike kehasid ja olla tunnistajateks paljude uustulnukate esimesele lavakogemusele.

[url=http://gallery.fitness.ee/main.php?g2_itemId=577083]GALERII[/url]

Tartu Ülikooli spordihoones peeti kuuendad Lõuna-Eesti kulturismi ja fitnessi karikavõistlused. Lavale astusid juba nimekate kulturistide seas ka uued tulijad, kel kogemust veel vähe. Üheks võistluse eesmärgiks oligi just julgustada noori antud alaga tegelema. Samuti oli sooviks tutvustada nii vanadele tegijatele kui ka uutele harrastajatele lähemalt uusi võistluskategooriaid. Lisaks kulturismi ja klassikalise kulturismi kategooriatele võisteldi ka bodyfitnessis, bikiini fitnessis ja meeste physique‘s. Populaarseimaks mõõduvõtu kategooriaks osutusidki just naiste bikiini fitnessi ja meeste physique kategooriad.

[pilt=10394][pilt=10395]See, et fitnessi ja kulturismi võistlused Tartusse vaid harva oma tee leiavad, võis ka olla põhjuseks, miks nii paljud Lõuna-Eesti inimesed Tartu Ülikooli Spordihallis oma päeva olid otsustanud veeta. Pealtvaatajaid jagus terveks päevaks ning lisaks kohalikele olid paljud fännid omadele ka kaugemalt kaasa elama tulnud.

Päeva jooksul oli lavale astujate nimistus rohkem ikka võistlejaid, kelle jaoks lavakogemus siiski esimene ei olnud, ning eks nende vahel enamus medaleid ka jagati. Tartus võistelnute seast üks nimekaim, 2011. aasta klassikalise kulturismi maailmameistrivõistluste pronks Janar Rückenberg viis ka koju oodatud medali nii klassikalise kulturismi kategoorias kui ka absoluutarvestuses. Klassikalise kulturismi absoluutarvestuse parimate seas olid ka Kristjan-Johannes Konsapile ja Jürgen Ots, kes hinnati parimaks ka noorte- juunioride absoluutkategoorias. Juunioride parimad olid veel Maksim Ivanov ja Siim Rässa.

[pilt=10396]Tribüünitäiele vaatajatele pakkus arvatavastit kõige rohkem põnevust bikiini fitnessi kategooria, kus lisaks paljudele uutele tulijatele võtsid omavahel mõõtu ka juba tuntud bikiini fitnessi võistlejad. Absoluutse võidu viis seekord Tartust kaasa Ellen Parik. Bikiini fitnessi kategoorias võistelnud kaunitaride absoluutsete parimate seas olid ka Cärolin Paas ja Aleksandra Laer.

Osalejate seas väga populaarseks osutunud meeste physique kategooria absoluutide nimekirja kuulusid Tanel Schvalbe, Alo Parveots ja taaskord Siim Rässa.

Päev oli pingeline nii uutele võistlejatele kui ka juba tuntud harrastajatele. Oli neid, kes üllatasid vaimustava vabakavaga, näiteks nagu Kristjan-Johannes Konsap ja neid, kes uute harrastajatena pakkusid konkurentsi kogenud võistlejatele. Tartus lavale astunute seas oli uusi võistlejaid kes üllatasid väga hea vormi ja ettevalmistusega. Konkurents oli tugev kõikides kategooriates ja pinget jagus kogu päevaks.

Võistluse korraldajad võivad kindlasti võistlustega väga rahule jääda. Päev pakkus suurepäraseid elamusi nii pealtvaatajatele kui ka võistlejatele endile.

Vaata võistlustulemusi Fitness.ee foorumist: [url=http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/38384-lelkv-2014-tartus-absoluutne-voitja-on-ruckenberg/page-10#entry394775]LELKV 2014 Tartus[/url]
Lae alla protokoll: [attachment=321]LE protokoll2014[/attachment]

Järgmisel laupäeval kohtume aga taas pealinnas kus toimub [url=http://www.fitness.ee/uudis/5690/vi-reval-cup-tallinna-lahtised-meistrivoistlused-kulturismis-ja-fitnessis]VI Reval Cup & Tallinna lahtised meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis.[/url]

Autor: Kati Kask