18. aprill 2014

RAJU 13 sportlased astuvad täna Solarise Keskuses kaalule

Täna õhtul toimub Solarise Keskuses Eesti suurima võitlusspordisündmuse RAJU 13 sportlaste ametlik kaalumine. Eesti sportlased – sealhulgas Henri Hiiemäe, Ott Tõnissaar, Jüri Jõgiste ja Lauri Ülenurm – kohtuvad kaalumisel esmakordselt oma vastastega Lätist, Leedust ja Venemaalt.

Lisaks sportlaste vastasseisudele kaasa elamisele on fännidel võimalik end koos Raju sportlastega pildistada ja fännipostritele autogramme koguda. Kaalumisele lisavad silmailu Raju puuritüdrukud, samuti on kaalumisel tutvumiseks väljas KTM mootorratas, millega Ott Tõnissaarel on kavas laupäevasel võistlusel puuri tulla. Sportlaste kaalumine Solarise Keskuse aatriumis algab kell 18, üritusel osalevate võistlejate kohta saab lisainfot [url=http://mma.ee/#fightcard]Raju kodulehelt[/url].

Kaalu langetamise eesmärgiks on võistelda enda normaalse kehakaaluga võrreldes madalamas kaaluklassis. Kaalu langetamine võistluseks algab olenevalt sportlasest kuni 6 nädalat enne võistlust: korrigeeritakse ja vähendatakse toitumist ning suurendatakse vedeliku tarbimist, mõjutades seeläbi ainevahetust. Suur osa kaalust vähendatakse läbi vedeliku (st higistamise), seda just kaalulangetamise lõpuperioodil.

Võistluseks kaalu langetades on võimalik kaotada 10 kuni 12 protsenti kehakaalust. Viimase paari päeva jooksul käiakse saunas ja kiledressides jooksmas, et suurendada vedeliku eraldumist kehast. Pärast kaalumist hakatakse vedeliku taset organismis kohe taastama, olenevalt kaalu langetamise meetodist ja kestusest on matši ajaks taastatud 60-100% langetatud kaalust.

Sportlikku vabavõitlust saab näha laupäeval, 19. aprillil Tallinnas Saku Suurhallis, kus toimub Eesti sportliku vabavõitluse liiga võistlus RAJU 13. Pileteid sündmusele on võimalik osta [url=http://www.piletilevi.ee/est/piletid/?concert=136749]Piletilevist[/url].

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. See on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala – poksi, maadluse ja judo – ning teised kahevõitlusalad. Raju on Eesti Sportliku Vabavõitluse Liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris.

Autor: MMA Eesti