3. mai 2014

Eesti sportlikud vabavõitlejad täna Soomes võistlustules

Täna toimub Soomes Hyvinkää linnas sportliku vabavõitluse klubi RNC Sport Club korraldatav amatööride MMA-võistlus. Eestit sõidavad Soome esindama viis sportlast: Alar Hutrov (8-2-2), Sten Anslan (6-1-1), Ronald Sookael (2-4), Hendrik Orion (3-0) ja Herman Vesiaid (2-2).

“Eesti sportlased on Rajust heas vormis ja loodame, et soomlased on neile leidnud väärilised vastased. Välismaal võistlemine annab sportlastele kõvasti kogemust juurde ja poisid on hästi ette valmistunud ning valmis andma endast parimat,” rääkis sportlastega treenerina kaasa sõitev Ott Tõnissaar.

Eestlased võtavad täna soomlastega mõõtu järgnevates matšides:
Alar Hutrov vs Juhai Aho, C-klass (-70,3kg)
Hendrik Orion vs Jyri Luukkonen, C-klass (-70,3kg)
Niko Mäki-Saari vs Herman Vesiaid, C-klass (-77,1kg)
Ronald Sookael vs Ari-Pekka Savolainen, C-klass (-77,1kg)
Sten Anslan vs Ilari Marstio, C-klass (-83,9kg) (keskkaalu turniiri poolfinaal)
Juuso Määttä vs Anslan/Marstio, C-klass (-83,9kg) (keskkaalu turniiri finaal)

Soomes võistlevatest sportlastest neli (Hutrov, Anslan, Orion ja Vesiaid) esinesid edukalt 19. aprillil Saku Suurhallis toimunud sportliku vabavõitluse suursündmusel RAJU 13, lõpetades matši alistuse või kohtunike otsusega. Ainsana kaotas matši kohtunike otsusega Ronald Sookael, kelle vastaseks oli Läti 2013. aasta sportliku vabavõitluse amatööride meister.

Eestis saab sportlikku vabavõitlust näha 7. juunil Tartus toimuval amatööride võistlusel 3D Liiga¹⁴ ning 18. oktoobril Tartus A. Le Coq spordimajas, kus toimub Eesti sportliku vabavõitluse liiga võistlus RAJU 14. Pileteid Rajule on juba võimalik osta Piletilevist.

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. See on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala – poksi, maadluse ja judo – ning teised kahevõitlusalad. Raju on Eesti Sportliku Vabavõitluse Liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris.

Autor: MMA Eesti