28. mai 2014

Läbi tasuta mini e-kursus: pikamaajooksja treening

Käesoleva minikursuse raames saad vajalikke teadmisi jooksutreeninguteks, oma kehalise võimekuse ja tervise parandamiseks ning edukaks osalemiseks erinevatel jooksuvõistlustel, sealjuures ka maratonijooksudel.

Liikumise ja kehalise harjutustega on võimalik säilitada ning tugevdada elujõudu ja töövõimet, see on inimkonna vana kogemus. Kuid alates kolmekümnendast eluaastast ilmneb paljude organismi funktsioonide langus, mille tagajärjel langeb inimese üldine töövõime. Samas avaldab negatiivset mõju meie tervisele ja kehalisele võimekusele ka passiivne elulaad, heaolu ühiskonnale iseloomulik sotsiaalne keskkond, kus me elame, õpime ja töötame. Seetõttu on kehaline liikumine asendamatu vahend vastukaaluks kaasaja passiivsele elulaadile. Parimaks võimaluseks töövõime languse ärahoidmiseks on süstemaatiline optimaalse koormusega vastupidavustreening, mida iseloomustab tsükliline tegevus ja seega sobib jooks selleks väga hästi.

Kursusel saad ülevaate:

1) vastupidavustreeningu põhialustest, mida peavad arvestama nii harrastusjooksja kui ka võistlusjooksja
2) treeningkoormuste planeerimise põhitõdedest, millest lähtutakse jooksutreeningute läbiviimisel
3) jooksul põhiraskust kandvate lihaste arendamisest läbi lihastreeningu
4) jooksutehnikast

Kursuse läbides oled võimeline iseseisvalt planeerima ja läbi viima jooksutreeninguid endale sobiva intensiivsuse ja mahuga, et see pakuks sulle rõõmu ja naudingut ning tuleb kasuks sinu tervisele ja kehalise töövõime tõusule.

Punased sõnad teksti sees on sõnastikus lahtiseletatud mõisted. Seletusi näed ka punasel sõnal klikkides.

Minikursuse läbimiseks kulub ligikaudu 6 tundi.

Kursuse materjali läbides on võimalik sooritada test. Kui test õnnestub ning kogud vähemalt 70% tulemuse, saad elektroonilise tõendi, mille võid endale salvestada ja/või välja trükkida.

Läbi tasuta mini e-kursus: [url=https://sisu.ut.ee/jooksmine/avaleht]pikamaajooksja treening[/url] (Tartu Ülikool)

Samal teemal:
[url=http://www.fitness.ee/uudis/5872/labi-tasuta-mini-ekursus-algaja-jousaalis]Läbi tasuta mini e-kursus: algaja jõusaalis[/url]
[url=http://www.ut.ee/et/koolitus/suveulikooli-kursused]Tutvu ka teiste Tartu Ülikooli Suveülikooli kursustega[/url]

Autor: Harry Lemberg