29. mai 2014

Buduaar: Fitnessist Endla Vaher niisama oma keha näidata ei taha!

Endla Vaher on Tallinnast pärit 22aastane kaunis ja särav noor naine, kelle üheks suurimaks kireks on fitness. Sel aastal saavutas Endla Juuniorite fitnessi Euroopa Meistrivõistlustel esikoha ning absoluutvõidu! Kuid selle taga on raske vaev – karm dieet ning järjepidev trenn!

Buduaar tegi Endlaga intervjuu ning uuris, milline näeb välja ühe fitnessisti võistlusperiood, mida ta sööb ja kui palju ta trenni teeb ning millest Endla unistab.

Endla avastas fitnessi juhuse tahtel. “Esinesin õe Lembiga Sportlandi jõulupeol ja sinna oli kutsutud ka Ott Kiivikas. Ott andis mulle visiitkaardi ja kuu aja pärast otsustasin ühendust võtta. Aasta aega treenisin nende juhendamise järgi ja nüüdseks on mul uus treener Slovakkiast,” räägib Endla, kes otsustas fitnessiga tegelema hakata sellepärast, et seal on lisaks poseerimisvoorule ka vabakava. Niisama oma keha näidata Endla ei tahaks.

Kui palju peab üks fitnessiga tegelev naine nädalas trenni tegema?

“Treenin enamasti kuus korda nädalas 2-3 tundi järjest. Kuna tegelen ka odaviskega, siis kombineerin trenne. Käin jooksmas, jõusaalis ja staadionil. Mõni nädal enne fitnessvõistlusi teen kaks trenni päevas, hommikul on pikem jooks kavas ja õhtul jõutrenn.”

Karmi trenniga kaasneb ka dieet. “Kaks kolm kuud enne võistlusi söön kana, muna, kala ja köögivilju. Hommikuti saab putru ja lõunal veidikene riisi. Paar nädalat enne võistlusi läheb dieet veidikene karmimaks. Võistlusvälisel perioodile toitun samuti tervislikult, kuid luban mõned korrad nädalas ka midagi head,” tõdeb Endla.

Loe pikemalt Buduaar.ee veebiväljaandest: [url=http://buduaar.ee/Article/article/fitnessist-endla-vaher-niisama-oma-keha-naidata-ei-taha-fotod-1]Fitnessist Endla Vaher niisama oma keha näidata ei taha![/url]

Autor: Buduaar.ee