3. juuni 2014

Ott Kiivikas: “Kui need lihased teil ilma dopinguta ei kasva, siis ei hakka nad ka dopinguga kasvama!”

Eile avaldati EOK poolt teade, et 18-aastane meeste physique võistleja Lauri Ööpik on andnud positiivse dopinguproovi.

Lauri Ööpiku dopinguproovist leiti anaboolse steroidi stanosolooli jälgi. Loo kurba stsenaariumit kommenteeris ka Ott Kiivikas, kes sõnas [url=http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/30756-kirp-team-fast-positiivne-dopinguproov/?p=398914]Fitness.ee foorumis[/url]: “Masendav. Pole taset, pole tulemust ja seegi veel “õhku” ehitatud. Ma ei tea, kes noortele seda jama soovitab või kust nad ise selle peale tulevad, kuid lihtne soovitus on minu poolt selline. Kui need lihased teil ilma dopinguta ei kasva, siis ei hakka nad ka dopinguga kasvama, jätke see endale ükskord meelde ja õppige teiste vigadest mitte oma lollusest.”

Samas lisab Kiivikas: “Loodan, et selle järjekordselt negatiivse loo juures on midagi positiivset – ehk keegi jätab endale midagi suhu toppimata ja kui see seda eesmärki täidab, siis on midagigi positiivset.”

“Ma arvan, et see õppetund, Reval-Cupil 2 positiivset tulemust, peaks andma ka selge signaali külavõistlustel särada soovijatele, et ei ole mõtet tulla võistlema, kui te ei austa antidopingu reegleid. Ja see näitab omakorda, et ka sel aastal sisseviidud dopingumaksud on ennast igati õigustanud.”

Samuti on igal sportlasel kohustus positiivse testi korral oma test ise kinni maksta.

Kokkuvõtteks sõnas Kiivikas, et on, mille üle mõelda.

Samal teemal:
[url=http://www.fitness.ee/uudis/5916/18aastane-kulturist-andis-positiivse-dopinguproovi]18-aastane kulturist andis positiivse dopinguproovi[/url]
[url=http://www.fitness.ee/uudis/5879/dopinguproovist-keeldunud-kulturistile-maarati-kaheaastane-voistluskeeld]Dopinguproovist keeldunud kulturistile määrati kaheaastane võistluskeeld[/url]

Autor: Toimetus