1. oktoober 2014

Ilmus professor Sakari Orava raamatu “Spordivigastused” eestikeelne väljaanne

Raamatus “Spordivigastused” annab professor Orava põhjaliku ülevaate spordivigastuste tekkemehhanismidest, nende diagnoosimisest ja ravivõimalustest. Raamat on kirjutatud ka mitte eriala spetsialistile, arusaadavas keeles, kuid eeldab siiski, et lugeja tuletab meelde või omandab tugi-liikumisaparaadi anatoomia ja meditsiini põhiterminid.

Vaev tasub end kuhjaga. Omandatud teadmised õpetavad ära tundma varaseid hoiatavaid märke ja õigeaegsete otsustega vigastusi vältima ning nende juhtumisel adekvaatselt reageerima. Samuti arendab raamat treenerite ja sportlaste ning spordi- ja perearstide vahelist ühist keele- ja teadmisteruumi, mille tulemuseks on parem üksteisemõistmine vigastuste ennetamise ning ravi ja rehabilitatsiooni tõhustamisest. Professor Orava raamat on kirjutatud sportija valust ja õnnetustest õilsa eesmärgiga, et me sealt teadmisi ammutades oleks sportides tulemuslikumad ja õnnelikumad.

Raamat on kirjastatud Tallinna Ülikooli kirjastuse, Spordimeditsiini sihtasutuse ja Spordikoolituse ja -Teabe sihtasutuse koostöös.

Raamatut saab osta kõigist suurematest raamatukauplustest ja Tallinna Ülikooli kirjastuse ja Spordikoolituse ja -Teabe SA [url=http://www.spordiinfo.ee/Spordivigastused]veebipoest.[/url]

Professor Sakari Orava tutvustab oma raamatut ja selle eestikeelset väljaannet Tallinnas 9. – 10. oktoobril toimuva Spordivigastuste konverentsi avapäeval. Konverentsist loe lähemalt [url=http://www.artroskoopia.ee/]Eesti Artroskoopia ja Sporditraumatoloogia Seltsi kodulehelt.[/url]

Autor: Sakari Orava “Spordivigastused”