26. jaanuar 2015

Alfa 2015 võitjaks tuli Tõnu Endrekson

Soome olümpialootus ei saanud Tõnu Endreksonile vastu

Alfa 2015 sõudeergomeetrite võistluse võitis pärnakas Tõnu Endrekson, kellele hakkas meeste finaalsõidus tugevalt vastu Soome tulevikulootus.

Endrekson alustas 1000 meetri distantsi traditsiooniliselt, libisedes konkurentidel kohe alguses eest. Ent peagi sõudis talle kandadele soomlane Joel Naukkarinen, kes valmistub põhjanaabreid esindama järgmistel olümpiamängudel roolijata kahepaadil.

Lõpuspurdis ei andnud Endrekson siiski alla ja võttis järjekordse võidu. Sealjuures saavutas olümpiahõbe tulemuseks 2:43,2, mis jääb vaid sekundi maha tema isiklikust rekordist. Naukkarinen lõpetas Soome rekordiga teisena, poodiumi kolmandale astmele tõusis Allar Raja.

Naiste sõidu võitis Kaisa Pajusalu. Meeste kergekaalu sõidus näitas kõrget klassi Andres Nöps, kes veel poolel maal oli ka maailmarekordi graafikus. Paraku polnud talle väärilisi vastaseid ja rekord jäi seekord sündimata.

Seevastu saavutas Tiina Kapten 27-44. aastaste naisveteranide võistlusklassis esikoha tulemusega 3:23,8 , mis on teadaolevalt maailma tipptulemus.

Kokku startis Alfal üle 400 sportlase.

Eesti meistrivõistlused sisesõudmises toimuvad 28. veebruaril Väike-Maarjas.

Võistluste protokoll [url=http://www.alfarace.ee/tul_alfa/results_alfa_2015.pdf]siin[/url]

Autor: Alfa 2015