7. aprill 2015

Vabavõitluse Eesti meistrivõistlustel osalejad selgunud

11. – 12. aprillil toimuvad Tallinnas Sisekaitseakadeemias esimesed Eesti meistrivõistlused sportlikus vabavõitluses. Võistlustest võtab osa 19 amatöörsportlast kokku neljast spordiklubist.

Kõige suurema esindusega on kohal Tartu spordiklubi Võimla (10 võistlejat), neile järgneb Tallinna spordiklubi 3D Treening (5 võistlejat), osavõtjate arvu poolest kolmandal kohal on Pärnu spordiklubi MMAces (3 võistlejat) ning ühe sportlasega on esindatud Tallinnas tegutsev vabamaadlusklubi Delta. Osalejate nimekirjaga saab tutvuda [url=https://www.facebook.com/events/1412442072384438/]MMA Eesti MV Facebooki lehel.[/url]

„Osavõtjate arv esimestel Eesti meistrivõistlustel on hea ning mis osalejate arvust isegi olulisem – kohal on pea kõik tegijad ja aktiivsed saavutussportlased,“ kommenteerib tugevat tiitlivõistluste nimistut alaliidu esindaja Vallo Hannus.

„Arvesse peab ka võtma, et paljude jaoks on see esimene kord võistelda IMMAFi amatöörreeglite järgi, kus lisaks muule on lubatud ka käelöögid pähe. See jättis kindlasti nii mõnegi algajama sportlase praegu veel pingile ootama ja vaatama kuidas võistlused sel aastal lähevad, et järgmisel aastal juba ka ise natuke kogenenumana ringi astuda,“ lisab Hannus.

Võistlused peetakse IMMAFi turniiriformaadi amatöörreeglite järgi, kus matši kestus on 3 x 3 minutit ning oluliseima erinevusena Eesti C-klassi amatöörreeglitest on maasvõitluses lubatud käelöögid pähe.

Uksed pealtvaatajatele avatakse mõlemal päeval kl 10.30, võistlused algavad kl 11.00. Pilet ainult esimesele päevale maksab 3 €, ainult teisele päevale 4 € ning kahe päeva pilet 5 €. Võistluste korraldaja on Eesti Sportliku Vabavõitluse Liit.

Võistlusi on võimalik jälgida ka neil, kes kohale minna ei saa, sest Optibet toob Delfi vahendusel fännideni täismahus tasuta otseülekande. Otseülekannet kommenteerivad maadlusportlane ja treener Kristjan Press ning vabavõitleja ja võistluse üks korraldajatest Ott Tõnissaar.

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. Eesti Sportliku Vabavõitluse Liit on rahvusvahelise sportliku vabavõitluse alaliidu International Mixed Martial Arts Federation liige. Eesti meistrivõistlused korraldatakse vastavuses IMMAFi nõuetega.

Autor: Eesti Sportliku Vabavõitluse Liit